Sunday, June 28, 2009

Farvel til skolen

Et hurtigt kig ind i Camilla's klasse på Camilla's sidste dag i skolen


Camilla's skolegård. Døren til højre er ind i skolen, døren ligefrem er ind til Nonnernes sovesale

Spisesalen i Camilla's skole


En sidste tur op af trapperne. Det var de selv samme trapper Camilla faldt ned af da hun havde sprunget hendes korsbånd


Camilla og alle veninderne

Camilla og Mister Brüdel (Skoleinspektør) Jeg ved ikke om Camilla smiler så meget fordi det er sidste dag på skolen eller om det er Pia der har sagt noget sjovt :-)

Thomas og Bo i en heftig dialog omkring forandringsvillighed i organisationer

Så er der dømt spejderbål. Emil ved godt, at et af elementerne i forbindelse med ild er rigeligt med luft.



Her holder Pia klar til at køre på biltoget i Munchen.

Ugen fortsatte som sidste uge sluttede, med masser af regn. Desværre også for Jens og bente der stadigvæk var hos os fra Mandag til Onsdag, men så var det jo godt, at man kunne være i tørvejr i forretningerne.
,
Jeg var beordret til Moskva for at deltage i en vigtig forhandling omkring 770 pumper. Dette havde skabt krise i det lille hjem, da jeg skulle rejse Onsdag og Pia derfor selv skulle komme til Danmark med Bil. Jeg havde dog fået arrangeret at hun skulle med biltoget fra Munchen til Hanburg, hvilket stadigvæk ikke huede hende.Onsdagen oprand, der blev sagt farvel til Bente og Jens, bilen blev pakket og retningen sat mod Munchen. Jeg havde aftenen før sat voice guide på GPS'en da Pia ønskede en stemme, der kunne diagere hende. Da hun startede mod Munchen ville skæbnen at stemme guiden var væk. Samtidig var GPS'e, stillet til den korteste rute, hvilket absolut ikke var den hurtigste. Pia og bilen blev derfor guidet rundt på små landeveje uden stemmeguide og det hjalp ikke, at jeg over telefonen fra Moskva måtte opgive at få stemmeguiden til at fungere. Men problemerne var ikke ovre. Der er to muligheder for at køre på en biltog. Enten den nederste (og lette) eller den øverste og svære. Murphy's lov holdt og Pia blev selvfølgelig anvist til øverste etage på biltoget. Men når det så er sagt, så klarede hun alt med bravour og ankom til Hanburg uden skrammer på bilen.
,
Skrammer kunne hun derimod havde fået da de skulle af toget. Om morgenen da toget standsede stod alle passagere ud, hvilket Pia og børnene også gjorde. Alfi der også var med havde holdt sig hele natten og skulle naturligvis besørge sig. Det var ikke så meget det at den skulle tisse, men mere hvor den gjorde det. Den gik direkte hen til en mand, der stod i nærheden og tissede på hans taske, der stod på jorden. Pia skundte sig naturligvis at undskylde med ordene: I'm very sorry, hvortil manden svarede: I'm even more sorry. Om han også blev fornærmet af at 20 motorcyklister, der også var med toget, stod og grinede af episoden ved jeg ikke, men jeg grinede i hvert fald da jeg fik den fortalt.
,
Lørdag var der gensyn med Pia's familie. Vi skulle til den årlige fætter og kusinefest der som foregående år blev holdt i en spejderhytte. Da vejret var fantastisk blev det en rigtige hyggelig lørdag og søndag formiddag. Der blev snakket, drukket vin, tændt bål og børnene nød rigtig mulighederne for at udfolde sig. Det var tydeligt at Kasper og Emil rigtig hyggede sig. De havde sorte fra fødderne til over knæet hvor bukserne sluttede også var specielt Emil sort i hovedet af kul fra lejerbålet.
,
I skrivende stund sidder jeg på terrassen og nyder det dejlige vejr og håber samtidig at det fortsætter da vi skal være her i Danmark ind til lørdag..... Også kan regn være regn....bare det er i Østrig.
,
Servus Fam. Mortensen





























































Sunday, June 21, 2009

Besøg fra Danmark

Efter en lang dag ved Wolfgang søen og traveture i byen (og venten på pigerne mens de prøvede tøj) var det godt at komme hjem og se en god film


Vejret var ikke det bedste, men udsigten over Wolfgang søen fejlede ikke noget

Det er rart når ens gæster kan overtales til lidt havearbejde


Camilla på scooter.....mon hun har kørekort ??


I Østrig afholdes faresdag senere end i Danmark, men det blev fejret efter alle kunstens regler med selvlavede gaver :-)
Alle var spændte på denne uge, da det var torsdag vi skulle have besøg af Bente og Jens fra Danmark. Onsdag aften ringede Pia til Bente for at være 100 % sikker på tidspunktet, hvor de skulle hentes torsdag formiddag på banegården i Salzburg. Bente blev lidt overrasket da hun kunne meddele, at de først kom Fredag. Godt Pia fik dobbelt checket :-)
,
Fredag kom og det blev en travl dag. Jeg var kommet sent hjem efter en rejse torsdag, hvor flyet var forsinket. Jeg kom derfor lidt sent på arbejde fredag morgen, men kl. 11:00 ringede Pia og kunne fortælle at Bente og Jens var ankommet til Salzburg. Jeg kom hjem kl. 14:00, efter jeg havde hentet Camilla i skolen. Hun fortalte på vej hjem, at om aftenen skulle hun spise og sove ved en veninde og der kom vist også nogle andre piger og drenge senere om aftenen.
,
Hjemme på Göllstrasse var gæsterne anbragt i sofaen med en kop kaffe, men det var også hvad vi kunne tilbyde, så jeg blev sendt til MaxiMarket for indkøb. Jeg var knap kommet hjem før Camilla tog fat i mig og fortalte at hun skulle i byen også måtte jeg af sted igen. Det var fredag, jeg havde haft en hård uge, Pia og børnene havde været syge og Bente og Jens havde ikke sovet for meget i toget om natten, så vi klarede os igennem aftenen med fjernsynet som underholdning og et par nikkende hoveder hen over aftenen.
,
Lørdag stod det ned i stænger, så vi besluttede os for at blive hjemme. Jens og jeg tog i Media markt for at købe enkelte nødvendigheder til bordalteret. Hjemvendt fik vi koblet Pia's nye Laptop på både fjernsynet og over Bose anlægget. Samtidig havde jeg købt et trådløst scard stik så Camilla kunne komme til at se fjernsyn i kælderen. Camilla blev afleveret af en veninde, der kørte hende hjem på scooter. Det var omkring kl. 15:00 og allerede kl 18:00 tog hun af sted igen for at være sammen med nogle andre piger. Bente og Jens var dermed indlagt til 2 timers American Idol....det var nemlig finaleaften og vores "helt" Adam Lamberth, skulle have alt den opbakning der var nødvendig. Som altid performede Adam, men desværre tabte han til charmetrolden Kris, der med sine ballader fik sunget sig til en sejer.......Vi var ikke vrede, men utrolig skuffet.
,
Søndag morgen fik vi igen travlt. Camilla blev afleveret på Göllstrasse kl. 10:30 og allerede kl. 11:00 havde hun en aftale med "Onkel Dennis" vedr. matematik. Hun blev afleveret hos dennis og hjemme igen fik vi andre pakket bilen for at tage på søndagsudflugt. Turen var planlagt til Wolfgang Zee en fantastisk naturområde, hvor Helgen Wolfgang i år. 969 byggede den første kirke i området. I dag valfarter mange til stedet da det siges at Helge Wolfgang stadigvæk udretter mirakler for de troende. Vi har nu været på stedet, men jeg har stadigvæk ondt i venstre knæ, Pia bruger stadigvæk briller, Kasper og Emil skændes stadigvæk, måske har vi ikke været stærke nok i troen. Et mirakel skete der dog i dag. Da jeg senere på dagen hentede Camilla hos Dennis sagde hun pludseligt at hun ikke vidste hvad hun helst ville: Hjem i sommerferien eller blive i Østrig. Hvis Wolfgang har haft noget med det at gøre så har han været en god bueskytte :-)
,
Vores "onkel Dennis" har fået kamp til stregen med hensyn til computerspil. Jens er nemlig, hvis han selv skal sige det, noget af en computer nørd (ikke ekspert men nørd). De 3 dage Bente og Jens har været her har derfor været et sandt udveksling af info om spil og drabelige kampe i Rune Scape. Pia og Bente har for det meste været på indkøb (Bente har også denne gang købt sko) eller siddet på terrassen og snakket om "pige" ting og gamle fælles bekendte, men der er jo også næsten et helt års sladder der skal opdateres.
,
En travl uge, men helt igennem hyggeligt,
,
Servus Fam. Mortensen









Sunday, June 14, 2009

Pia's fødselsdags uge

Sådan ser det ud når Kasper og Emil flytter hjemmefra og op på værelset

Pia fyldte fødselsdag og blev tre og "noget", men hendes børn var klar til at fejre hende fra morgenstunden


Hvem der bare var hund !!!


Pia og Emil i en dramatisk in-fight med hvem der kan få balonen over fars vasketøj



Når far er ude og rejse er der plads i gården til seriøs fodboldstræning


,
Denne uge var fødselsdagsuge og vi havde fundet den helt rigtige fødselsdagsgave til Pia. For 2 md. siden tabte Emil vores ene bærebar PC'er på gulvet så skærmen gik i stykker. Lige siden har der været kamp om min laptop når jeg kom hjem fra arbejde. Normalt vinder Kasper og Emil over Pia, så hun har virkelig savnet hendes laptop i 2 md. Da jeg var i Danmark sidste gang bestilte jeg en ny laptop og da "onkel" Dennis havde besøg fra Danmark forrige week end var de så flinke at tage den med fra Danmark. Laptopen har derefter ligget 2 uger under Camilla's seng, klar til den 10. Juni. På dagen stod vi tidligt op og pyntede huset med Danske flag, lavede kaffe og fandt gaven frem. Kl. 6:30 stod vi alle soveværelset og vækkede Pia med en fødselsdagssang og lugten af frisklavet kaffe. Men det var først da hun fik gaven hun rigtig vågnede op, den ramte lige i plet. Samtidig var det tydeligt, at også Kasper og Emil syntes Pia's gave var den helt rigtige:-)
,
Camilla skulle starte hendes opsummering af Matematik med "onkel Dennis" torsdag, men desværre vågnede hun med en forfærdelig hoste og feber. I skrivende stund har hun stadigvæk en styg hoste og Pia er nu også blevet smittet. Vi drenge er sikker på at influenzaen er en pige influenza så vi håber vi ikke bliver smittet.
,
Søndag tog jeg og Onkel Dennis på Canyoning. Canyoning er hvor man i en våddragt, går, svømmer og springer ned gennem en kløft, hvor der løber et vandløb. Både Dennis og jeg var vældig spændt på turen, vi vidste at man normalt skulle springe fra store højder ned i små kløfte hvor der er rig mulighed for at noget kan gå galt. Alt sammen noget, der kunne få adrenalinen op at køre.
Første prøvelse var at sidde i en bus en ½ time i fuld våddragt mens der var ca. 25 grd. Vi ankom så våde at man skulle tro det var turen hjem fra vandløbet.
Næste prøvelse var at komme fra den varme bus og direkte ned i 10 grd. koldt vand med et spring fra 3 m højde.
Trede, fjerde, og femte prøvelse var da vi kom til vandfald, hvor vi skulle springe fra henholdsvis, 4m, 6m og 8,5meters højde. Men vi overkom alle prøvelserne. Den sidste prøvelse var vandfaldet ved 11 m springet. Onkel Dennis og jeg var de to sidste der skulle springe. Jeg var den første der gik ud til kanten. Jeg stod og var klar til at springe, de 11 m ned, 4 m ud over klippekanten, men ikke 6 m ud, da man så ramte modsat klippeside. netop som jeg skulle til at sætte af sagde Onkel Dennis: Skal jeg sige noget specielt til din familie, hvis du ikke overlever springet. Da jeg jo er en fornuftig mand tog det mig ikke mange minutter at reevaluere om jeg nu skulle springe eller ikke. Jeg trådte tilbage og overlod scenen til den ugifte og barnløse Dennis, der sprang de 11 meter.
,
Vi overlevede vores Canyoning tur og hjemme på Göllstrasse kunne vi rigtig fortælle om de bedrifter vi havde begået. Nogle blev nok overdrevet lidt, men hvad gør det bare man har nydt turen.
,
servus Fam. Mortensen






Sunday, June 7, 2009

Salzburg fra oven

På toppen af Eagel Nest (1834m), hvor Hitlers sommerhus ligger er der en fantastisk udsigt og tynd luft, begge dele trætter,

Pia i hendes nye lederhosen, lige min smag og det ser også ud til Camilla syntes de paser Pia


Så er der dømt landskamp, Danmark mod Sverig....... og vi vandt....gooo tur hjemmm


Det var ellers så let at stå på ski, hvorfor er rulleskøjter ikke også let ?


Det er ikke til at se det, men det er Camilla og jeg der sidder i stolen med hovedet nedad i alt for stor højde



Mandagen startede med højt solskin og derfor valgte vi at besøge det Tivoli, der besøgte Salzburg i Juni md. Det viste sig, at det ikke kun var Tivoli men også en slags Ølfestival, hvor næsten hele Salzburg's befolkning var til stede. Da Camilla ikke havde veninder med som hun plejer i Bjerringbro til Hestemarked, måtte far agere veninde i de forskellige forlystelser. Første forlystelse (og eneste for mig) var en 25m høj stang, hvor toppen var omdrejningspunkt for en arm på 24 m der drejede rundt med en stol, hvor der kunne sidde 8 personer. Når man ser den første gang tænker man det sikkert er lidt vildt....Når man sidder i stolen 49 m over jorden og er klar til et fald på 49 m....baglænds, så er det ikke længere vildt, så er det overekstremt og en gang for meget. Jeg overlevede, men holdt mig efterfølgende til at følges med Kasper og Emil i radiobilerne.
,
Fredag holdt Camilla's klasse afskedsfest med deres klasselære, Frau Sturm. Det foregik ude/oppe på landet i et lille gæstgiveri. Det var rigtigt hyggeligt, jeg sad sammen med 6 mødre og en mand der ankom i lederhosen. Men vi fik 2-3 weisbier også blev der snakket en del tysk. Den gruppe af piger Camilla havde haft ovre og sove morede sig med at kalde Pia for "mor". Dette skyltes, at det var det "navn" Camilla brugte når hun kaldte på Pia, men jeg tror ikke Pia syntes det gjorde noget, hun nærmest blev en del af den "unge" gruppe af piger og fulgtes med dem både på toilet og udenfor for at snakke om fyre eller hvad piger nu snakker om.
,
Kasper og Emil skulle passes af Onkel Dennis mens vi var til afslutning. De blev afleveret kl. 17:00 og da vi kom kl 22:30 for at hente dem, var de overhoved ikke klar til at komme med hjem. Onkel Dennis havde down loaded World of War Craft, et eventyrspil med fantastiske grafikker og alle 3 var dybt optaget af spillet da vi ankom. Men hjem skulle de og som vi forklarede, så var der en chance for at komme til at spille i morgen, da Onkel Dennis ville komme og besøgte os om lørdag, der jo var dagen, hvor Danmark og Sverig skulle spille landskamp i fodbold.
,
Lørdagen kom og det var næsten som juleaften for Kasper og Emil. De kunne ikke vente til Onkel Dennis kom kl. 15:00. Der var en grund til han kom så tidelig. Det første år for Camilla har ikke været let. Først skulle hun lære et nyt sprog, så styrtede hun på ski og måtte gennem to opperationer og et fald på skolens trappe. Derfor har det været begrænset hvad hun har lært i skolen. Da man i Østrig allerede skal vælge retning (Gymnasium/handelskole/teknisk skole) efter 8 klasse og nogle retninger kræver et bestemt karakterniveau så det ikke godt ud for Camilla. Camilla vil gerne gå handelsvejen, så matamatik er påkrævet. men da hun ikke lært meget det sidste år, har vi den sidste tid forsægt at finde en løsning på hvordan vi kan opgradere hende. Her kommer Onkel Dennis ind i billedet. Han er finansmand, han er god til matematik, også har han masse af fritid. Dennis har derfor været så venlig at stille sin tid og kundskaber tilrådighed som lære for Camilla. Vi skulle derfor bruge eftermiddagen til at gennemgå pensum og planlægge hvordan vi bedst kommer igennem alt det hun skulle lære. kl. 18:30 var planen klar en ½ time senere var vi færdig med at spise og kl. 19:00 sad vi ved fjernsynet med en Weiss Bier, klar til at se Danmark banke Sverige og bank fik de :-)
,
Søndag startede vi mod Kimmers fall, Europa's højeste vandfald. Vi havde smurt madpakker og pakket bilen og var netop kørt på motorvejen, da GPS'en meddelte at der var vejproblemer og den eneste anden vej var 2 timer længere, 3 timer i alt. Vi valgte hurtigt at skifte udflugts sted og satte derfor retning mod Eagel Nest. Eagel Nest er Hitlers sommerhus, som vi tidligere i Maj forsøgte at besøge, men på det tidspunkt var der lukket. denne gang var vi mere heldig og 1 time senere ankom vi til sommerhuset der lå i 1834m højde. Hvad vi ikke havde beregnet var, at der stadigvæk er sne i den højde og at vi havde klædt os på til solskin og varme, så det var 2 kolde timer vi tilbragte på bjerget. Selve sommerhuset er ikke imponeret, det er mere de historiske kendsgerninger der gør indtryk. Specielt det at man går og sidder der hvor Hitler har gået og holdt møder. Han har sikkert planlægt invasioner og andre historiske begivenheder fra anden verdenskrig samtidig med han har siddet og nydt den fantastiske udsigt.
,
Sidst på eftermiddagen var vi hjemme igen, hvor vi kunne nyde varmen og solen på terrassen og en enkelt tur i poolen,
,
Servus Fam. Mortensen