Sunday, August 16, 2009

Pia går i Pornobutik

Det er ikke aber, men Ksper og Emil der træner til bjergbestigning

Det smørede grin hos Hans Jørgen er efter der er kommet en spydig kommentar omkring min Gas grill

Vi måtte til dyrlægen da Bella var blevet bidt eller skudt, men hun har det godt og trives igen.

Det er ikke mælkeoverskæg, men et eller andet har Alfi i hvert fald spist



Desværre har vi ikke billeder fra ugens højdepunkt og desværre er der ikke mange kommentar. Torsdag skulle Camilla til fest hos Johnny, der fyldte 17 år. Hans venner/veninder havde fået den fremragende ide, at de skulle give ham en Lolitadukke. Da Pia har vist sig som en meget frimodig og ungdommelig mor overfor Camilla’s veninder, blev hun spurgt om hun ikke ville med ind og købe dukken. Jeg har set billeder fra festen, der er taget med mobilkamera, men de hverken tåler eller er blevet frigivet af Camilla til at blive vist her på bloggen.
,
Vi havde nu tre gange været på besøg hos Hans Jørgen og Tanja, hvor vi hver gang grillede. Da Hans Jørgen var græsenke i denne uge og da jeg gentagende gange havde pralet med vores nye Weber gas grill blev han inviteret til grill om fredagen. Aftenen startede godt, vi fik åbnet en weiss beer og tændt grillen så den kunne blive varm. Da jeg efter 5-10 min troede, jeg skulle til at grille, blev jeg slemt skuffet. Temperaturen viste nedadgående og en hurtig fejlfinding viste, at jeg var løbet tør for gas. Jeg var nok klar over, at jeg ville blive hånet når jeg bekendtgjorde, at jeg ikke havde mere gas. Hans Jørgen tog det pænt og tilbød straks at vi kørte ud for at finde gas. Desværre var både Lagerhaus og Bauhaus lukket og andre steder havde de heller ikke gas. Jeg var klar til at tage hjem og lave mørbraden i ovnen, men Hans Jørgen mente at det ville være for pinlig at invitere på grill uden at grille, så jeg måtte krybe til korset og købe gammeldags kulbriketter. Vi fik en dejlig mørbrad lavet på den gamle 57cm Weber og ca. 1/3 af aftenen blev brugt af Hans Jørgen og Pia til at håne mig….sådan føltes det i hvert fald.
,
Lørdag havde vi igen gæster denne gang var det Camilla der havde fået lov til at holde pool party. Og igen gik det galt. Vi havde ikke købt ind da vi regnede med at lørdag var en normal lørdag, men sådan var det ikke det var en helligdag. Vi skulle igen grille og havde nu hverken gas eller mad. I vores fortvivlelse kørte vi helt til Tyskland for at finde en forretning, der havde åben, kun for at finde ud af at de også havde helligdag. Efter 7 tank besøg fandt vi gas og efter 3 opkald forbarmede en mor til en af Camilla’s veninder sig og fandt noget i fryseren der kunne bruges. Aftenen gik godt, der var en god blanding af drenge og piger. Drengene var rigtige drenge, der brugte poolen til dels at imponere pigerne med de mest vandvittige spring og dels til at vise deres interesse ved at smide pigerne i poolen.
,
Søndag havde vi igen 30 grd. Så vi besluttede os for at tage i det nærtliggende badeland. Camilla var taget med vennerne og Pia valgte at blive hjemme. Kasper og Emil mente også at vi have brug for en rigtig herretur. Da vi sad i bilen på vej til badelandet spurgte jeg så hvad vi skulle snakke om, når det nu var en mandetur, skulle det være piger vi snakkede om. Både Emil og Kasper var hurtige til at afkræfte mit valg, det var først noget man snakkede om når man blev 14 mente Emil og Kasper regnede helt sikkert med at han først blev 16 før han begyndte at interessere sig for Piger. Vi blev derfor hurtigt enige om at vi skulle snakke om bjergbestigning og water rafting. Et out come af den diskussion blev, at vi i morgen tidlig skal bestige Gaisberg, noget jeg tror vi alle glæder os til.
,
Næste uge er ferie uge, da jeg har taget hele ugen fri, hvor Pia har dømt arbejde på huset, slappes af og ud og opleve, men mere om det næste søndag,
,
Servus Fam. Mortensen


Sunday, August 9, 2009

Ugen da Untersberg blev besejret

Der er kun et der beskriver situationen "Råhygge"

Der blev rigtigt udvekslet spil og tips, så det var ikke kun de voksne der kunne hygge sig

Når vi begyndte at fryse fødderne flyttede vi os hen til have bordet og hyggede videre

Camilla med den levende rygsæk, kaldet Anna


Camilla havde piger på besøg, hvilket Kasper og emil fandt rigtig spændende. Det er måske noget der sker når man nu er fyldt 10 år ;-)
Nogle gange må man gribe til utraditionelle afstraffelsesmetoder....det er Emil der bliver afstaffet


En tur i poolen, tilbage i stolen skygge for øjnene og massage i nakken, hvad mere kan man forlange



Jeg trode jeg kunne lære kasper og Emil hvordan man slog saltomotaler med skiløberen i WII når han hoppede, men jeg blev klogere :-)

,
Ugen startede stille og roligt. Vi havde sagt farvel til sidste hold gæster og Onkel Dennis, jeg skulle på arbejde og selv om ”Danskerne” var begyndt efter ferien gik ugen stille og roligt.
,
På Göllstrasse var Kasper og Emil rastløse, de havde jo næsten haft 3 uger med gæster og børn de kunne lege med og nu varede det 6 dage før der kom nye gæster. Heldigvis blev det dårligt vejr et par dage, så der var en god undskyldning for at benytte deres fødselsdagsgave: WII balance board. Som sagt er det den bedste form for spil jeg kender, da man konstant er nød til at bevæge sig. Jeg er da også kommet hjem et par dage, hvor de pustende og svedende har taget i mod mig, så bevæge sig gør de så sandelig.
Camilla havde som sædvanlig travlt med at passe veninderne, så det var ikke meget vi så til hende, men hun var dog hjemme et par dage.
,
Fredag havde Camilla planlagt at 5 piger skulle komme på besøg for at bade og spise pizza. For at gøre det lidt festlig planlagde vi, at pizzaerne skulle laves af pigerne og bages på Weber grillen. Men først skulle de i vandet. Hvis Kasper og Emil en gang i mellem kan larme så er det intet mod pigerne, der konstant skreg eller var ved at drukne fordi de grinede så meget at de slugte flere litter vand. Bedst var det da Camilla skulle skynde sig at op og ikke kunne få baderingen af, da Anna også var inde i baderingen. Efter gentagende forsøg og flere fald bagover i vandet, hvor stakkel Anna blev behandlet som en rygsæk, lykkes det at få skilt de to piger.
Efter badet gik pigerne i køkkenet og frembragte de lækreste pizzaer, med alt fra tun pizza til pepperoni pizza. Men det der satte prikken over pizzaen, var selvfølgelig min bagning i Weber grillen, perfekt gyldenbrun i bunden og tilpas sprød på toppen.
,
Lørdag startede tidligt. Vi regnede med at få gæster omkring kaffetid, så jeg stod op kl. 7:30 pakkede rygsækken for at tage en tur på bjerget. Bjerget var Untersbjerg, som Ivan og jeg havde prøvet at bestige for 14 dage siden. Jeg havde fået byttet mine nye vandre støvler til nogle der passede, men havde stadigvæk 2 store vabler, så de fik to gange plastertape.
Jeg havde en mellemtid på stedet, hvor Ivan og jeg vendte om (1t 40m) og havde planlagt at prøve at nå samme sted. Jeg startede næsten samtidig med en yngre dame, der gik ca. 50m foran mig. Hun holdt et ok tempo så jeg besluttede at prøve at følge hende. Hun var trods alt en dame, så ”jeg mand” måtte da kunne følge hende. Det gik faktisk også ret godt. Når hun stoppede for at drikke overhalede jeg hende og når jeg så senere holdt for at drikke, overhalede hun mig. Da jeg nåede til det sted, hvor Ivan og jeg havde vendt om sidste gang på bjerget, sagde tiden kun 1 time og 10 min. Jeg følte, at jeg havde gode ben (ikke kun noget cykelrytter kan have), så jeg fortsatte med toppen som målet. Til dig Ivan kan jeg kun sige: hvis det havde været hårdt, at nå vores vendepunkt, så var det intet mod den sidste 1/3 del af turen. Fra vendepunktet gik jeg en ½ time op af trapper til jeg nåede ”Dobbler sletten” mellem forbjerget og selve Untersbjerget. Dette er et fantastisk sted midt mellem to bjerge, med en lille bæk der snor sig ned af sletten. Udsigten er kun noget man skal opleve selv (hvis man kan komme der op), men for mig var det nu kun et stykke land mellem den sidste opstigning af et lodret stykke klippevæg. Da jeg nåede vægen viste det sig at der var trapper hugget ind i klippen. Det betød, at på venstre side var der lodret klippe op i ca. 2-300m, så kom der 50-100 cm. Trappe i 90 grd ud fra klippen og fra trappetrinet gik klippen igen lodret ned. Det var nu klart hvorfor advarselsskiltet ved starten af opstigningen sagde, at man ikke måtte lide af højdeskræk og svimmelhed. Der var dog en wire langs væggen man kunne holde fast i mens man besteg de sidste 2-300m. På det tidspunkt havde jeg gået op i 2 timer. Jeg var blevet presset af ”damen” som jeg følte ikke ville lide nederlag til. Mine ben var ikke ”gode” længere. Luften var blevet ultra tynd eller sådan følte jeg det i hvert fald. Det eneste værre end skulle overkomme de sidste 2-300m var tanken om at skulle gå den lange vej ned, så jeg begyndte den sidste opstigning. Heldigvis var jeg så træt at jeg ikke ænsede den stejle klippeside, der for flere bestiger af Untersbjerg, var blevet deres endelige. Jeg fortsatte op, men det gik langsommere og langsommere og til sidst opgav jeg at følge trop med damen foran mig. Dame eller ikke dame, hun havde i hvert fald bedre ben end jeg og på det tidspunkt tænkte jeg ikke længere på min mandlige forfængelighed.
2 timer og 40 min. Efter start stod jeg på toppen. Det havde været en fantastik tur, jeg var træt og jeg var glad for at gæsterne først kom om eftermiddagen. Netop på det tidspunkt ringede Pia. Jeg tog telefonen, det lød som om hun var i et badeland. Bo, hvor er du spurgte hun, på toppen af Untersbjerg svarede jeg. Kan du så komme hjem, ja ja svarede jeg, så travlt har vi vel ikke. Jo svarede hun vores gæster er kommet, de kom kl. 9:00.
Efter en tur i gondolen ned af bjerget var det godt at komme ind i bilen og endnu bedre at komme hjem i et koldt bad.
,
Gæsterne var Hanne og Frank + 4 børn. Hanne var en tidligere arbejdskollega til Pia. De havde været i Kroatien i 14 dage og var nu på vej hjem. Det var rigtigt noget der passede Kasper og Emil. To af drengene abonnerede nemlig på ”World of War Craft” så ud over badning blev der spillet til den store guldmedalje.
,
Trætheden var forsvundet efter badet, så der blev snakket og hygget hele dagen. Om aftenen inviterede Frank på is og vi kunne jo kun anbefale en tur til Hallein, til vores stam is-cafe. Jeg tror heller ikke de blev skullet. Der blev bestilt de mest fantastiske is og det bedste var, at de var store, så når nogle ikke kunne spise deres is, måtte Frank og Jeg træde til og tømme tallerkenen.
,
Søndag morgen sagde vi farvel til Frank, Hanne og børnene og allerede en ½ time senere begyndte Kasper og Emil: kommer der ikke snart andre, vi keder os. Hvad gør man så når man keder sig. Man får Far og Mor til at spille ”Onkel Dennis spillet” Rummikub i 2 timer, bade i 1 time og sidst på aftenen 1½ times film med Ben Stiller i ”Night at the Museum 2”.
,
Industriferien i Danmark er nu ovre og dermed også rækken af besøg, hvor vi samlet kommer op på 6 familier i alt. En sommer på den måde vil vi aldrig have oplevet i Danmark, så man kan sige Østrig og vores udstationering endnu en gang har givet os en dejlig oplevelse.
,
Servus Fam. Mortensen

Sunday, August 2, 2009

2 uger med alt optaget på pension "Bo Bedre"

Selv om man ikke er en vandhund har man også lov til at blive afkølet. Faktisk tror vi at Alfi nød en kølig dukkert
Hvad er en fødselsdag uden gaver. Først blev Legoet samlet, derefter blev Wii balance board testet igen og igen hele dagen

Elskede Onkel "kanin øre" Dennis sammen med Kasper og Emil

Onkel Dennis er altid vældig propulær og når han så har gave med, er han den bedste

En triple bombe, der er en grund til at vi bruger så meget vand på Göllstrasse 11

Badedyret i midten er Ivan der prøver at parre sig med en alt for oppustet badekrokedille

Jeg ved ikke hvad de havde gang i men vi spiste resultatet med stor velbehag

Sådan ser en mand ud, hvor klokkeværket hænger frit fordi bukserne er sprækket

Så festes der på Göllstrasse 11

To søstre og Europas højeste springvand, bedre motiv får man ikke...har Ivan sikkert tænkt (fotografen for neden)

Far, far vil du ikke med op til vandfaldet endnu en gang........ du er jo allerede gennemblødt så det kan ikke blive værre :-)

Ivan flygter fra vandmasserne

Så tæt på tilskuerne var Falkoneren når Ørnene landene

Er det virkelig rigtige kanonkugler, børnene er vældig imporneret

En papperattifotograf i skjul

Hej Kasper hvordan går det, hvad laver du ?? syntes du også at denne rundvisning er kedelig

Havde Iven ikke haft kameraet om halsen kunne han godt minde lidt om Jens Langkniv, parat til at beskytte de svage og hjælpeløse

Sådan går det når man er teenager og man ikke gør som Mor og far siger. Dette er gængse afstraffelsesmetoder i Østrig vi har taget til os på Göllstrasse


Endnu en søndag med besøg så det blev ikke til nogen blog sidste uge L.
,
Søndag var skiftedag. Mogens og Marianne rejste og Tanja og Benny samt familie ankom. Selv om det var sent da de ankom holdt Kasper og Emil sig vågen. De glædede sig til Frederikke og Eskilds ankomst, men det var sent da de ankom og efter 18 timers kørsel gik vi alle tidlig i seng.
,
Mandag var ren afslapning med hygge på terrassen og 4-6 timers badning for børnene. Det var specielt lærerigt for Kasper og Emil, der lånte svømmebriller af Frederikke og dermed i løbet af en dag blev ”næsten” verdensmester i dykning. Tanja og Benny nåede at blive bekendt med Maxi Market, som specielt Tanja fik besøgt op til flere gange under deres besøg i Anif.
,
Tirsdag startede lidt specielt da vi forholdsvis tidligt måtte op og tage i mod endnu et hold gæster. Det havde været en hemmelighed for specielt Eskild, da det var Gitte og Ivan samt Nicklas og specielt Sascha der kom. Eskild er vist lidt små forelsket i Sascha, så han blev rigtigt overrasket. Tirsdag havde vi planlagt at tage til HoheWerfen. HeheWerfen kaldes også Ørneborgen efter filmen Ørneborgen, hvor skuespillerne Burt lancaster og Clint Eastwood spiller allierede soldater, der skulle indtage Ørneborgen under anden verdenskrig. Selve borgen var fantastisk godt bevaret og det var let at forestille sig livet i riddertiden. Endnu mere fascinerende blev det, da vi sidst på dagen overværede et falkonershow, hvor der blev vist alt fra falke og kongeørne til kæmpeugler og gribbe. Fuglene alene var fantastiske, men den måde showet blev gennemført gjorde oplevelsen unik. Falkonererne stod blandt tilskuerne og fik fuglene til at dykke tæt hen over hovederne på tilskuerne, så de kun var få meter væk og jeg skal lige sige, at man kan mærke vingepustet fra en 2,6m Kongeørn når den fanger en mus få meter fra ens hoved.
,
Onsdag morgen tog Tanja og Benny videre til Kroatien, men først fulgtes de med os andre. Vi havde planlagt en tur til Krimml vandfaldet. Krimml vandfaldet er det højeste vandfald i Europe med højde på hele 380m. Et så højt vandfald, der både fascinerende men også skræmmende. Vi fik mulighed for at gå hele vejen på til kanten, hvor faldet endte, her var der så meget vandsprøjt og støvregn at få minutter på kanten gjorde en total gennemblødt. Når vi voksne ad flere gange måtte op til kanten sammen med børnene var der en god grund til at vi var gennemblødte. Ivan havde dog en fordel da han havde gennemluftning i bukserne. Han ville være galant for en gruppe af ældre kvinder fra tyskland og trådte derfor op på en klippe så de kunne passere. Netop som han træder igennem med øverste ben og samtidig med damerne passere revner hans bukser helt fra lynlåsen til godt om på ballerne. Havde han ikke haft underbukser på er jeg sikker på damerne var faldet ned i vandfaldet af bar forskrækkelse. Resten af turen måtte han gå med Pia’s flissjakke hængende foran bukserne.
Tilbage ved bilerne sagde vi på gensyn til Tanja og Benny, da de også ville kigge ind på vej tilbage fra Kroatien.
,
De næste dage skulle jeg på arbejde, så der var dømt ren hygge på terrassen. Dette var heller ikke det værste da vejret udviklede sig til noget nær det uudholdelige med op til 38 grd. Men så er det godt man har en pool med vandtemperatur på ca. 24 grd.
Som altid når vi har gæster tog vi en tur til Hallein for at få en af de berømte Hallein-is. Denne gang prøvede vi nye slags is, bla. Fik vi spagetti-is med jordbærsyltetøj, hvilket straks blev en af Pia’s favoritter.
,
Gennem hele ugen havde Ivan og jeg spøgt med at vi skulle bestige et endnu større bjerg en Gaisberg, som vi besteg sidste gang de besøgte os, men som kun er på små 1200 (Vi besteg kun ca. 600m),. Jeg havde derfor fået anvist ruten, der fra bunden af Untersberg føre en til tops på ca. 1800m. Søndag tog vi os så sammen og fik købt det mest nødvendige udstyr: karabinhaner, 4 red bull energidrikke, 8 müslibar og en stor plade chokolade. Desværre kom vi så sent i gang, at vi godt kunne regne ud, at sidste gondolnedfart ikke kunne nås, så vi besluttede at gå så langt vi orkede og derefter vende om. Opstigningen startede med nogle forfærdelig stejle trapper, der hurtigt fik pulsen op. Derefter endte vi i en slugt, vi fulgte hele vejen op. Dette var et fantastisk syn, da der i slugten var et mindre vandløb, der dels flød, men de fleste steder faldt flere meter med den mest fantastiske plaskende og rislende lyd. Dette var utrolig smukt og beroligende, men de stejle sider vi gik tæt op af var til tider meget skræmmende og det blev ikke bedre af at vi kom forbi 5 mindetavler over personer, der var døde ved styrt på de selv samme skrænter og bjergsider vi gik ved siden af.
En time og 40 min oppe traf vi beslutningen: nu var vi højt nok oppe. Vi var trætte, vi svedte og vi vidste vi også skulle samme vej ned. Men en Red Bull, 2 müslibar og noget chokolade gav den fornøden energi og ca. 1 timer senere var vi nede ved bilen. Stadigvæk trætte, men mentalt opladet med ny energi og en fantastisk oplevelse i erindringen.
,
Mandag morgen tog vi afsked med familien Jensen, men tirsdag fik vi igen besøg af Tanja og Benny der kiggede forbi på vej hjem fra Kroatien. Endnu engang måtte Tanja i Maxi Market for at handle ind (jeg tror efterhånden de kendt hende ved kassen) og børnene fik endnu en tur i poolen. Benny var efterhånden træt af maden syd på, så han bestilte Karbonader og kartofler med smør. Jeg trode at der blev lavet alt for meget, men alle incl. børnene elskede maden så der blev næsten spist op. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi laver karbonader og smør kartofler.
,
Onsdag tog vi så igen afsked med Tanja og Benny men med en næsten fast aftale om at de besøger os i Juleferien.
,
Lørdag fik vi igen gæster, men denne gang var det lokale…..til dels. Det var vores ”onkel Dennis” der havde han forældre på besøg. Dennis skulle rejse hjem om mandagen så det var en form for farvelmiddag vi havde arrangeret om lørdagen. Kasper og Emil glædede sig utroligt, og da han både havde badetøj og fødselsdagsgaver med, var begejstringen ikke til at ende. Der blev badet hele 3 gange, der blev samlet Bionicol figur (fødselsgave) og der blev spillet Rummikub (også en fødselsgave fra Dennis). Onkel Dennis vil virkelig blive savnet af Kasper og Emil, så vi blev hurtigt enig om at vi kom og besøgte ham i Schweiz, hvor han skal udstationeret de næste 5 md.
,
Søndag var den 2. august og Kasper og Emils fødselsdag. De forlangte at blive vækket kl. 6:15, men vi satte nu vækkeuret til kl. 7:30. Det var tydeligt, at de havde været vågnet i længere tid da vi vågnede. Pia havde et Dannebrogsflag af lego liggende på armen og selv om de forsøgte at sove rævesøvn da vi vækkede dem, var det tydeligt at de var utilfreds med det sene tidspunkt vi vækkede dem på. Men de fik deres fødselsdagssang og så kom gaverne. Kasper og Emil er glade for spil, men for at de også skulle få noget motion havde vi købt Wii Balance board og ekstra Motion control, samt 3 spil. Det var lige noget de kunne lide, så selv om der var 28 grd. udenfor, foregik det meste af dagen indenfor med løbetræning, fægtning og mange andre sportsgrene, der også fik pulsen op. Både Kasper og Emil syntes begge at det her i skrivende stund har været en rigtig god fødselsdag. Hvad de også har nydt er de utallige besøg af familie, venner og arbejdskollegaer der har været på besøg. 9 ugers sommerferie er lang tid hvis man ikke har meget at lave, men de mange besøg har helt sikkert været medvirkende til at specielt Kasper og Emil har haft en dejlig sommer. Camilla har vi ikke set meget til efter vi kom hjem. Efter næsten 3 ugers ferie i Danmark var det tid til at indhente det forsømte med vennerne i Østrig. Jeg tror ikke vores teenager ville have opført sig anderledes havde vi boet i Danmark J. Selv om der er meget arbejde med at logere besøgende 3 uger i træk vil både Pia og jeg ikke være der foruden. At have besøg i sit hus og besøg der snakker Dansk er virkelig noget der påskyndes, så for vores vedkommende står dørene åbne for alle der gerne vil overnatte, eller bruge Göllstrasse 11 som base for sightseeing i Salzburg og omegn.
,
Helt slut med besøg er det ikke, for næste week end kommer Hanne og Frank samt 4 børn….men det glæder vi os til.
,
Servus Fam. Mortensen