Friday, February 26, 2010

Farvel til Christina og Palle og goddag til Jane og Brian

Et kapløb mellem Camilla og Emil på ski og jeg på snowboard....jeg vandt ikke



Brian i flot stil, her laver han et faling leaf

Camilla bedste billede på snowboard var dette, men det lykkes hende faktisk at komme hele vejen ned af begynderbakken med kun en dags træning

Brian der igen viser hvor let det er at stå på snowboard....det var let Brian, ikke ?? :-)


Sådan ser en rigtig skibums bil ud når han skal til og på ski tur


Her er et ½ portræt, hvor den ene halvdel er foto og den anden har Kasper selv malet


Her er Emils ½ portræt


Som afslutning på projektugen fremlagde hver elev funden fakta om deres dyr/plante. Emils var en Kamæleon

Kaspers fremlægning var om et flyveegern, alt foregik naturligvis på tysk

Aftenhygge: Camilla lære at lege fugl, Brian ligger under bordet med mavesmerter.

Med op til 12 grd. om dagen smelter sne og is hurtigt. Her testes isen i poolen med en hurtig løbetur på isflagen der vippede fra side til side under løbeturen

Jeg trode Alfi var en af de mindste hunde i verden, men efter genboens besøg med hund har jeg skiftet mening.

Tirsdag da jeg kom hjem, legede Kasper og Emil med LEGO. Jeg sagde til Emil at det var rart at se de ikke så fjernsyn som de mange gange plejede at gøre, når dekom hjem fra skole. Emil kiggede triumferende på mig og annoncerede at ham og mor havde lavet et væddemål. Emil måtte ikke se TV i denne uge og hvis han gjorde, så skulle han strikke sammen med mor hele week enden. Det er jo nok noget der kan få rigtige mandfolk til at holde et væddemål. Onsdag oprand og da jeg kom hjem sad Emil og Kasper og så fjernsyn. Da jeg spurgte til væddemålet fortalte Emil at det var udsat til om 14 dage, men at det skam stadigvæk gjaldt…..om 14 dage :-)
,
Tirsdag var også dagen, hvor Kasper og Emil for første gang havde genboens pige på besøg. Hun havde deres 6 md. Gamle hundehvalp med. Racen er helt sikkert verdens mindste, selv Alfi kan spise Coco, som den hedder, i en mundfuld. Det vigtigste var at de legede godt sammen og senere gik de hen til Kristina og legede videre.
,
Onsdag kørte Pia til München, hvor hun hentede Jane og Brian i lufthavnen. Münich lufthavn er måske 2 gange Kastrup så det var ikke let at finde gæsterne. Heldigvis havde Jane en lilla kasket på (Brian kunne ikke lide den), så det lykkes Pia at finde gæsterne pga. den lilla kasket. Det er godt Brian ikke er så modebevidst :-)
,
Uheldigvis fik Brian et ildebefindende torsdag. Han kastede op og Sk… hele dagen. Det var egentlig meningen at vi skulle stå på ski, men vi måtte nøjes med en lille tur til toppen af Gais berg, hvilket næsten også var for meget til Brian.
,
Heldigvis var Brian bedre fredag, uheldigvis regnede det, men vi besluttede alligevel at køre til Flachau. Det blev en uforglemmelig dag. Dels regnede det og vi blev gennemblød, dels lejede vi alle tre (Jane, Brian og Jeg) Snow Boards. En ting er, at have to brædder på fødderne, som man kan flytte når balancen skal holdes, en anden ting er kun at have et brædde til to fødder og ingen balance. I 10 min. fald vi gennemsnitlig 30 gange hver. De næste 20 min. Faldt vi også ca. 30 gange. De næste 30 fald tog nu en time og sidste ½ time var vi nede på måske 10 gange. Efter ca. 100 fald (eller flere) og fuldstændig gennemblødt (Alle lag tøj var vådt) og godt trætte af alt den falden og rejsen sig op igen, besluttede vi os for at tage hjem til Pia og få lidt medlidenhed, et vart bad og en velfortjent Weis bier. At stå på snow board er en helt anden fornemmelse end ski. Det jeg personligt finder fascinerende ved snow board er nok udfordringen i at lære noget nyt. Det er helt sikkert at jeg også vil prøve snow board de næste par gange jeg skal ud og stå på ski…Snow board.
,
Fredag var også dagen, hvor Kasper og Emil afsluttede deres projekt uge. Afslutningen blev fejret med en invitation til forældrene der kunne komme og se deres projekter. Emil havde arbejdet med at finde data om junglens kamæleon og Kasper om junglens flyveegern. De havde også fået opgaven at tegne den sidste halvdel af deres ansigt. Det var alt sammen meget spændende at høre om og de havde begge taget projektet meget alvorligt og fik meget ros for deres opgaver.
,
Lørdag tog vi igen på løjpen. Denne dag var Camilla med, hun havde lånt Janes snowboard, da Jane var taget på besøg i Linz, hvor en bekendt boede. Vejret var fantastisk og sneen ok. Igen fik vi en masse knubs, men sidst på dagen efter 6-7 timers kørsel lykkes det os både at lave en Falling Leaf, en toe leaf og noget der lignede carving på snowboard. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi skal på snowboard, vi er kun lige begyndt.
,
Søndagen er ved at være slut og i morgen skal Jane og Brian hjem. Jeg skal også til Danmark, men fredag kommer jeg tilbage og så har jeg hele nabofamilien i Danmark med til Østrig.
,
Servus Fam. Mortensen










Sunday, February 21, 2010

Farvel til Camilla og god dag til Christina og Palle

Den lokale specialitet, kaldet en ”negger” skal naturligvis afprøves (½ Weiss bier og ½ Cola)
En del af sneen er smeltet på vores terrasse og temperaturen er 5 grd. Men selv om solen skinner så er det nu rarest med en jakke når man nyder det gode vejr udendøres.

På vej hjem fra Königsee kunne man se spidsen fra Waztmann bjerget…3000m høj og mål for en af vandre turene i 2010

Königsee er en fantastisk lille by vi besøgte Søndag. Den ligger ned til en aflang sø men her går Pia, Kasper og Emil på torvet på vej mod den italienske isbar…..der havde åben selv om det var vinter.
Palle vil jo så gerne være moderne, men her tror jeg han er blevet lidt for moderne, men Camilla og vi andre morede os godt.
Palle fik sig Skidragt tilbage, jeg havde lånt i 10 år og gensynet var så overvældende at han måtte gribe den nærmeste person og danse.
Den lokale Cafe på torvet i Hall Stad bød på særdeles velsmagende lagkager. Godt vi fik en lang gå tur efter Cafe besøget :-)

Hall Stad er en fantastisk by, men strand promonaden er nu bedst om sommeren, selv om udsigten er fantastisk med de snebedækkede bjerge

Mandag morgen startede lidt hektisk. Kasper og Emil skulle have naturuge, hvilket indebar, at de bla. Skulle indsamle forskellige natur ting (Sten, grene, dyr, mm.) I informationen fra skolen stod der, at de skulle have en æske eller tom Pringle dåse med om mandagen. Om morgenen informerede drengene os om, at de endnu ikke havde fået en sådan dåse og at de ville få skæld ud hvis de ikke havde en med. Jeg måtte derfor med morgenhår og joggingtøj køre til den nærmeste tankstation og købe to dåser Pringles der blev tømt og vasket rene, lige tidsnok til at drengene kunne nå i skole.
,
Tirsdag tog vi afsked med Camilla Dahl, der blev afleveret i Bischmarkhofen på hotellet, hvor de andre fra Bjerringbro boede. Tirsdag var også dagen hvor de fejrede Karneval i Østrig, så vi troede vi var kommet til et galehus da Camilla blev afleveret. Der rendte vampyr og kæmpebabyer med ble rundt på hotellet og der blev festet med høj musik. Det var ærgerligt hun skulle hjem, da vores Camilla havde en invitation til endnu et lokal Maskebal den aften.
,
Onsdag kom de næste gæster, Christina og Palle. De var egentlig kommet allerede om mandagen, man boede på hotel to dage og brugte de to dage på byture i Salzburg.
,
De var begge helt vilde med Alfi, specielt Palle spurgte om han godt måtte drille/lege med Alfi, da han havde en mani med at drille dyr. Det havde vi ikke noget problem med og det endte da også med at Alfi ikke veg fra Palle og selv om den helt sikkert havde det varmt, så skulle den hele tiden ligge sammen med palle i sofaen.
,
Torsdag tog vi til Falchau for at stå på ski. Pia havde meldt pass, men Christina skulle da lige prøve, hvordan det var at stå på ski. Godt nok følte hun sig tryk på rulleskøjter i Danmark, men efter to fald i liften, sluttede hun sig til Pia, der sad og nød solskinnet på den lokale Cafe med en kop kaffe. Palle og jeg kunne så nyde et par dejlige ture, hvor den ene var fra toppen af Flachau og til bunden. En lang og trættende tur, hvilket vi også måtte erkende da vi kom hjem i sofaen J
,
Christina og Palle er begge meget modebevidste og da vi havde fortalt at vi havde et af syd Europas største Designer Outlet. Måtte vi naturligvis en tur på indkøb. Pia og Jeg fik begge en taske (Min en arbejdstaske, Pia en gå i byen taske) og desværre fandt Palle et par Puma sko han om mandagen havde købt i en anden forretning i Salzburg. Prisen i Outlettet var ½ pris…surt show.
,
Lørdag morgen sagde vi farvel to Christina og Palle, med et løfte om at de kom og besøgte os når det blev sommer og varmt vejr. Det glæder vi os alle til, specielt Alfi.
,
Søndag besluttede vi os for at tage på en oplevelses tur. Vi havde ikke været længere end Berchstengaden og vandlandet, men vi kunne godt tænke os at køre hele vejen rundt om vores lokale bjerg ”Untersberg”. Da vi kom til Berchstengaden var der skilte mod Königsee som vi havde fået fortalt var en fantastisk flot område og flot var det. Byen ligger i 750m højde for enden af en lang sø. Den er fuldstændigt omgivet af bjerge og et af bjergene er Waztmann, som jeg regner med at bestige til sommer. Det er helt sikkert en by vi skal tilbage til, specielt når det bliver bedre vejr også skal vi have en tur med den lokale hjuldamper.
,
I skrivende stund sidder jeg og nyder udsigten på første sal i det lokale legeland, hvor Kasper og Emil render rundt og leger. Det er Søndag sidst på dagen og vi har været uden gæster i 1 dag, men allerede på onsdag i næste uge kommer Pia’s bror og kærste, der også skal stå på ski for første gang, så jeg skal nok prøve at få nogle sjove billeder J
,
Servus Fam. Mortensen











Sunday, February 14, 2010

Camilla fik besøg af Camilla

Det er rart med ekstra hjælpere. Camilla Dahl fra Danmark var kommet på besøg også skulle der handles ind og Camilla skulle selvfølgelig se vores lokale indkøbssted i Tyskland


Stakkels Alfi har fået spændetrøjen af, men med det resultat at alt hans hår var filtert sammen. Det tog Pia 2 dage at få redt alle knuderne ud. Resultatet en Alfi med halv hårpagt

Når nu vores to sofaer er optaget må man benytte den plads der er ledig. Her er det køkkengulvet der bliver udnyttet.

Næste uge er det fastelavn og selvfølgelig skulle Kasper og Emil klædes ud. Emil er den farlige Ninja ....... fra Danmark.

Kasper er den ædle ridder......fra Kronborg

Camilla var en smuk mariehøne....så længe hun levede

Ugens opskrift: Yoghurt marinerede kyllinge lår med kartoffelsalat og kapers.


Stakkels Alfi. Sidste uge måtte den på operationsbordet for at blive kastreret. I denne uge brugte Pia 2 dage på at rede knuder ud af dens pels. Rede ud er så meget sagt, det var mere en brutal afrivning af hår. Det stakkels dyr ligner ikke længere en flot bomuldshund med lang glat pels. Nu ligner den en afdanket og omstrejfende hund, der har været i et gevaldigt hundeslagsmål. Nu må lidt kærlig omsorg og tid vise om vi får vores "gamle" Alfi igen.
,
Mandag rejste jeg til Danmark for at deltage i et 3 dags seminar. Desværre havde børnene vinterferie i Østrig, så det var Pia der måtte underholde. Det gjorde hun ved bla. at gå på shopping sammen med Kasper og Emil. De skulle nemlig have udklædningstøj til næste uge, hvor der er fastelavn. Camilla fik også udklædningstøj og vi købte også noget så Camilla Dahl kunne blive klædt ud. Der var nemlig fastelavnsbal om lørdagen. Igen måtte vi hjælpe de unge mennesker. Pia måtte i Maxi market for at købe billig alkohol til drengene, der skulle med op til opstartsfesten. Jeg tror de udnytter vores venlige og service minded tilgang til det at hjælpe andre mennesker. Camilla 1 og Camilla 2 kunne senere om natten da de blev hentet fortælle, at det havde været en fantastisk fest, men mange drenge :-)
,
Fredag havde Kasper og Emil og Jeg en aftale med Hans Jørgen og Alexander om at mødes ved Grafenberg bahnen i Wagrein. Vi mødtes kl. 9:00 og tog straks gondolen op på toppen. Her kørte Kasper, Emil og Alexander med fuld fart ned af bakken og nogle gange kørte de også ture ind i skoven (off pist). Første stop blev ved Chokolade Kaj, hvor vi fik varm chokolade og pommes. Næste stop blev ved Grill kylling Kaj, hvor vi fik de mest fantastiske gammeldags grill kyllinger. Det var godt vi fik provianteret, for derefter besluttede vi at prøve turen til Alpendorf, hen over to bjergtoppe. Turen blev en del længere end beregnet, så vi kom først tilbage til Grafenberg 16:30 og en oplevelse rigere, men meget trætte, men endnu engang chokolade hjalp lidt på humøret.
,
Søndag tog jeg med Camilla 1 og 2 til Flachau, hvor vi fik lejet ski til Camilla 2. Det var kun anden gang hun skulle stå på ski, så hun var lidt nervøs. Det vist sig hurtigt at hun ikke havde glemt hvordan man gør, så det blev til 3 dejlige timer med højt solskin og god sne. Begge Camilla'er tager igen i morgen til Flachau for at udnytte endnu en dag med godt vejr.
,
På tirsdag skal Camilla 2 hjem og på onsdag kommer Christina og Palle, vi siger farvel til en nybegynder på ski for at tage imod en første gangs skier og en der tror han stadigvæk er god til at stå på ski ;-). Under alle omstændigheder så glæder vi os til besøget.
,
Servus fam. Mortensen






Saturday, February 6, 2010

Av mine b......

En slagen hund, der både har midstet sine b...... og samtidig er kommet i turkisgrøn "spændetrøje"

Hvis den vidste hvor sjov den så ud i trøjen, så ville den sikkert blive sur over alle de billeder vi har taget


Jeg skyder hvis du tager et billede....men jeg var hurtigst og skød først :-)

Blot et billede der viser at det ikke kun er i Danmark der er snevejr

Kasper og Emil har sparet lommepenge op og købt noget af det nye Atlantis LEGO

Ugens første ret: Fyldte svinekoteletter med løg, koriander, kanel, citronpeber og cheddar ost, dertil ris med regnbue sauce (løg, gul peber, persille, chili, abricos marmelade)

Ugens anden ret: Den klassiske Spare rips lavet med hjemmelavet dressing (Brun farin, Heins ketchup, hvidløg, terriyakisauce, tabasco)



Far hvordan ville du have det hvis det var dig ??, ordene kom fra Emil, der de sidste 5 min. havde forsøgt at tale både Pia og jeg fra vores gøremål på fredag. Vores problem var Alfi og det var vokset og vokset og skyldes primært vores nye nabo's hun hund, der var kommet i løbetid. Alfi, som jo er en brunstig han hund var begyndt at hyle om natten og holde os andre vågen. Den var også begyndt at afmærke sit territorium.... både udenfor, men også indenfor. Vores beslutning var derfor at den skulle kastreres, hvilket ikke faldt i Emils smag. Far hvordan kan du gøre det ?? prøv lige at forestille dig, at en ond mand skære dine "boller" af ??, Emil fik et ansigtsudtryk, der syntes at afspejle den smerte det måtte være at blive kastreret. Skal vi ikke give den en anden chance, alle har fortjent en anden chance, denne gang var ansigtsudtrykket nærmest sørgmodig. Emil og ikke mindst Alfi tabte og fredag tog Pia til dyrlægen med Alfi. 2 timer senere var hun hjemme med Alfi, der ikke syntes at have det rart. Dels manglede den sine "boller" også var den komme i en stramtsiddende turkisblå trøje, men den var trods alt i live.
,
Fredag aften var vi inviteret til Knødel aften hos en Østrigsk vennepar. De har også tvillinger (Oliver og Anitta), der begge går i Kasper og Emils klasse. Camilla lovede at blive hjemme hos Alfi, også tog vi til Knødel aften. Det var rigtigt spændende, vi fik to slags knødel til hovedret, normal knødel og spinat knødel. Ordet knødel betyder faktisk kun at det er en "rund" ret. Men normalt er det indforstået, at en knødel er en rund bolle lavet at gamle brød klumper. Disse brødklumper opblødes i f.eks. suppe fond og blandes med forskellige krydderier, spæk eller andet med smag. Herefter bruger man hænderne til at forme en snebold lignende klump, der koges i ca. 10 min. Knødlen bruges herefter som tilbehør til kød. Oplevelsen med knødel var positivt, men det bliver nok aldrig vores favorit spise. Helt uforstyrret blev aftenen ikke, da Camilla nok ringede 10 gange fordi Alfi peb og hylede. Vi måtte derfor til sidst tage hjem, netop som Wolfgang havde vist mig sin kælder, hvor billard bordet stod. Men det er jo altid rart at have noget tilgode.
,
Søndag tog jeg som sædvanlig til bjergene for at stå på ski. Da jeg ankom, var liftene endnu ikke startet, så jeg var en af de første der kom op. Jeg og en mere person kom i samme lift. På vej op kom vi til at snakke sammen og det viste sig han var fra Canada og arbejde i Anif, men boede i Salzburg. Vi snakkede hele vejen op og da vi hoppede af liften blev vi enig om at følges ad. Vi kørte sammen de næste 2 timer indtil han skulle mødes med sine Østrigske kollegaer, men inden da fik vi udvekslet email og telefonnumre, da han også tit kørte på ski om søndagen.
,
Boller eller ej...nu er det snart fastelavn og næste uge har Pia sit projekt med at finde et kostume til Kasper og Emil. Billeder eller ej......det vil næste uge vise, Kasper og Emil er nemlig blevet meget bevist om, om man nu ser dum eller fjollet ud.
,
Servus Fam. Mortensen
,
PS. jeg håber I kan lide vores nye blogg design og har i kommentarer så kom endelig med dem.