Sunday, May 30, 2010

International fodbold og smerte

De skulle ikke selv spille fodbold, men de kom da i TV

Så er det med at komme ud når de voksne skal spille fodbold

Her nyder Pia en detox shake. det er næsten blasfami når hun bruger en af mine weiss bier glas :-)
Vandpistoler og bigballer er næsten det samme som paintball kamp, i hvertfald hyggede de sig godt.
Pia drikker detox shake, jeg har min helt egen shake, der kun skal hældes ud af flasken, men stadigvæk indeholder en masse røde antioxidanter :-)
Bare luften er 28 grd. så gør det ikke så meget at vandet kun er 16 grd.

Selv Camilla kom i. det er hende der laver det største plask til højre.

,
For ca. 4 md. siden fik jeg fjernet en tand, der var død. Det var planen at den skulle erstattes af en implantat og nu var det tid. Jeg havde derfor tid nede ved specialtandlægen, der skulle foretage operationen. Når en tand er fjernet skal kæben have tid til at lukke hullet og derefter gror der tandkød over kæben. Det var status da jeg mødte op ved tandlægen. På dagen vil tandlægen så skære tandkødet op og blotte kæben så han kan bore et hul til skruen, der skal holde tanden.
Der var travlt så jeg fik bedøvende indsprøjtninger og ventede ca. 20 min. Før tandlægen og assistenten var parat til operationen. Første fase gik godt, tandkødet der dækkede kødet blev skåret top og kæben blottet. Anden fase gik knap så godt. Da de var klar til at bore gik boremaskinen i stykker, først troede de den kunne repareres, men det opgav de efter 10 min. Dernæst løb de rundt for at få maskinen ombyttet med en 12 år gammel maskine, der stod i et tilstødende værelse. Alt i mens jeg lå der med tandkødet skåret op og med sug og tamponer i munden. Det tog næsten 20 min. Før de fik den gamle maskine til at virke og kunne komme videre. Tredje fase gik godt, jeg fik boret hul og en skrue blev placeret. Ved fjerde fase gik det igen galt. Da der var gået så lang tid var den bedøvende virkning ved at ophøre og de tre sting jeg fik var ikke de mest behagelige.
,
Pia er begyndt på en 3 ugers speciel diæt, hvor hun bliver afgiftet for alverdens dårligdomme. Hun startede onsdag, De første 4 dage er ikke så hårde, men hun skal hver morgen have en detox shake, med 7 mærkelige ingredienser. Samtidig skal hun tage 18 forskellige vitaminer og urter. De første dage er gået godt, hun kan faktisk mærke at hun ikke får hverken mælkeprodukter, produkter med gluten eller sukker. Noget af det sværeste er at hun ikke må drikke kaffe, men så fur hun drukket en masse grøn te J Det bliver spændende i næste uge, hvor hun skal på en 3 dages faste, hvor hun kun må spise moste grøntsager og flydende smoothies.
,
Lørdag gæstede et hold fra Moldova og De forende Emirater, stadion i Anif. Med dette fornemme selskab skulle alt naturligvis foregå reglementeret og derfor skulle der bruges nogle børn til at følge spillerne ud på banen. Kasper og Emils hold var blevet spurgt og naturligvis sagde de ja. Det var et stort øjeblik for Kasper og Emil og i kampen efterfølgende var deres partner i indgangsmarchen naturligvis deres favorit spiller.
,
Søndag var jeg for første gang siden vinter en tur i bjergene. Dette var en test af både min fysik, men også min forstuvet snow board ankel. Faktisk gik turen godt, tiden (50 min.) var som sidste år, jeg puste og stønnede godt nok, men desværre kunne jeg mærke min ankel ikke var 100% klar, så jeg kommer nok ikke på Untersberg de første 2-3 uger.
,
Tand problemer starter normalt med at gøre ondt, diæter er altid svære i begyndelsen, en forstuvet fod tager tid, men bare vi er tålmodige, bliver enden som altid god, så lad os se om næste uge ikke er lidt bedre.
,
Servus Fam. Mortensen





Monday, May 24, 2010

Biler og frikadeller

Så har vi igen godt vejr i Anif, Luften er 24 grd. men vandet er dog ikke mere end 15 grd.


Her er naboens tidligere hængekøjesofa, den står nu på vores terrasse.

Her kommer et par billeder af de biler vi har set i denne uge. Første er Wolfgangs lille med utrolig velbevaret Puch
En af Wolfgangs venner kom i denne Corvette Stingray

Her står Kaper og Emil ved Naboens Triumps

Her er Kasper og Emil på vej ind i Naboens Porsche 944 Evolution

Så er racerkørerne Kasper og Emil klar til at indtage racerbanerne

Dette er også naboens bil, det er en Cobra 7,0l med 600 HP.
Dette er så vores nye Alfi efter en tur ved frisøren og 4 cm. hår kortere.

Så bliver det ikke mere dansk: Frikadeller, rugbrød og syltede agurker på et trip trap fad med dannebrog dybt plantet i frikadellerne
Efter en forlænget week end og et bryllup i Danmark er vi tilbage i Østrig til en dagligdag med en uge, der bragte mange nye oplevelser.
,
Tanja og Hans Jørgen som vi kommer meget sammen med har i længere tid drillet mig, da vi ikke har en fryser. Grunden er, at med en fryser kan man købe stort ind og spare penge og det gør Tanja og det er hende der har lært os at køre til Tyskland og købe ind i Globus for at spare penge. Jeg har i mere end et halvt år undgået at købe en fryser med påskuddet, at vi havde en lille en i køleskabet. Dette har dog ikke mindsket drilleriet fra vennerne og ikke mindst Pia der også sluttede sig til plageånderne. Efter denne uge er det i midlertidig slut, vi har købt en skabsfryser i det lokale supermarked: Hoffer. Det er et energi A+ så mit argument er, at vi vil spare penge i forhold til den meeeget gamle kummefryser vi har i redskabsskuret hjemme i Danmark. Nu burde drillerierne være slut.
,
Tirsdags var skæbnedag for Alfi. Han blev afleveret hos hundefrisøren med besked om at der skulle tages et par cm. af pelsen. Desværre misforstod personalet beskeden så da Pia kom for at hente Alfi, var det en hund med 2 cm. pels, der stod og tog imod hende. Når man har vænnet sig til dens nye look, så er det nu slet ikke så dårligt, også er det utroligt praktisk da den ikke så let får filtret beskidt pels.
,
Pia var blevet overtalt til at hjælpe med den årlige forældersammenkomst på skolen. Først ville formanden for forælderråddet have Pia til både at kokkerere og stå i en af boderne. At lave mad var en ting, men at skulle stå og tale tysk var et helt andet issue, så der blev argumenteret for madlavning og kun madlavning. Vi fik diskuteret en del om hvad hun skulle lave og naturligvis faldt valget på frikadeller, en typisk dansk ret. Da det skulle være fingermadder skulle der være rugbrød til frikadellerne og her kom Camilla med en god ide. Rugbrødsstykkerne skulle være hjerteformet syntes Camilla, så Pia fandt en konfektbageform der var hjerteformet og pressede små hjerteformetbrødstykker ud af rugbrødet. For at understrege at det var en dansk nationalitet lavet af en Dansker, placerede Pia et flot Dannebrog flag i skålen med frikadeller.
,
Det er virkelig en spændende nabo vi har. For det første er han virkelig venlig og nyder at snakke over hækken, men tidligere fortalt i vores blog så er han hobby gamle biler. Det fik vi endnu engang at se lørdag da Kasper og Emil blev inviteret over og prøve at sidde i han gamle gule Porsche 944. Hvad vi ikke vidste, var at den engang have været ejet af Michael Jackson. Det imponerede ikke Kasper og Emil, de var mere interesseret i hvor hurtig den kunne køre, hvor mange hestekræfter den havde og hvad den havde kostet. Jeg tror dog de var både ydmyg og stolte på samme tid da de sad i bilen med hjelme som to rigtige racerkører.
,
Pia har jo snart fødselsdag og i fødselsgave har hun ønsket sig en hængesofa. Vores nabo havde for 2 uger siden købt en ny hængesofa og der stod derfor to hængesofaer i hans have. Da vi var over og se hans ”gamle” bil fald snakket på hængesofaer og pludselig spurgte han om vi ikke ville have den gamle, da den eller skulle på lossepladsen. Den fejlede ikke noget, den var blot ikke som han gerne ville have den. Nu står hængesofaen på vores terrasse og Pia har fået hendes fødselsgave……..men hun forventer nok stadigvæk at få noget af os når hun fylder år J
,
Søndag var Kasper og Emil henne og lege med Oliver. Pia blev og fik kaffe sammen med Olivers forældre, Inger og Wolfgang. Pludselig fik de besøg og endnu engang var det en der kom i en spændende bil. Denne gang var det en Corvette Stingray. Wolfgang der gør meget i gamle motorcykler havde også en gammel bil, ikke et sportsvogn, men et velbevaret eksemplar af en bil fremstillet af virksomheden Puch, der også producerede den populære Puch knallert. Det var en sjov kontrast at se den lille Puch ved siden af sportsvognen.
,
Det er nu Pinsemandag og i morgen starter dagligdagen igen, men det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi kommer til at skrive om biler, da vi har erfaret, at vores nabo faktisk har 10 gamle biler, så vi er bare spændt på at se, hvad bliver det næste, men ind til da:
,
Servus fra Fa. Mortensen










Monday, May 17, 2010

1300 km til Danmark

Tirsdag tog hele familien til Danmark, da vi om lørdagen skulle til bryllup hos Christina og Palle. Det blev til en tur på 1300 km op gennem Tyskland, startende i Anif, kl. 12:30 og sluttede i Bjerringbro kl. 23:30.

Kasper og Emil havde deres Nintendo på turen, Camilla havde sin mpeg musik afspiller og Pia....ja hun havde sit kamera i telefonen. Det er gennem hendes kamara og til tider "halv" professionelle tilgang til fotograferingens ædle kunst, at vi har muligheden for at dokumentere vores tur op gennem Tyskland og til Danmark.

Vi havde så travlt i Danmark, at vi hverken fik taget billeder, ej heller overskud til at berette om alle de mange besøg, så vi nøjes denne gang med at gengive vores tur til Danmark fortalt igennem Pia's billeder.

Kort efter vi passere grænsen til Tyskland kommer vi til den Bayeriske del af Tyskland, hvor Humle bliver dyrket som korn i Danmark og Druer i Italien.

30% af tiden for Kasper og Emil foregik i denne stilling, med et slag FIFA over blue tooth



Camilla havde noget søvn at indhente så hun undersøgte om nakkestøttepuden kunne give en behagelig sovestilling.

Alt hvad der ikke var en normal bil skulle fotograferes, her er det en meget lille bil med en meget stor båd
Sådan endte mange af Pia's billeder. Hvis man ikke får en kommentar med så ved man ikke helt hvad billedet skal forestille

Dette var det bedste selvportræt jeg kunne finde af Pia. Om de alle har været utiltængt udløsning af optagemekanismen ved jeg ikke, men her et i hvert fald det bedste billede.

Her var det Kasper der fik lov til at fotografere og selvfølgelig skulle en isbil fotograferes

Det kan være en svær ting at koordinere bilens fart, kamera's lukke hastighed og Pia's reaktionsevne. Jeg tror det var en buldoser bag på en lastvogn
Så er der dømt optankning, både til bil, passagerene og fører.

Dette er så midtersektionen på et sammenklappet svævefly

bagenden på en militærlastbil

Dette var faktisk en arbejdssjak på 4 personer, men desværre fik Pia kun fanget en person på billedet.

Denne bil havde en utrolig lille trailer.....så lille at hun ikke engang kunne fokusere på den.

Når man så prøver at kompensere for vores egen bils fart bliver billederne nogle gange lidt sære

Alle lastbiler uden kasse blev fotograferet for at dokumentere hvad de transporterede på ladet. Her var det gigantiske tandhjul

Her var det en lastbil træk men ene af nye dejlige Audi'er Først passerede vi denne lilla lastbil uden at fotografere den, men heldigvis overhalede vi den igen efter et rastepladsstop også kunne Pia til Camilla's glæde få den lilla lastbil foreviget på billede
Her får Alfi lige lov at stille hovedet frem fra bunden af bilen
Så er vi kommet til Kieler kannalen, med de impornerede broer og kaj facilteter
Klokken er nu ved at være 22:00 og vi er i Danmark, hvor bilerne ikke har helt samme kørselskultur som i Tysk land. Det var derfor ikke overraskende da vi opdagede en lastbil med fronten mod os i vores kørebane på motorvejen ;-)

Så er det ved at være slut og vi nyder aftensolen gå ned i horisonten
Når man boer i Østrig oplever man aldrig et aftenbillede som dette, der forsvinde solen blot ned bag det nærmeste bjerg. Vi var derfor glade for at kunne ankomme til Bjerringbro på et tidspunkt, hvor vi havde mulighed for at opleve noget så flot og facinerende


































Sunday, May 9, 2010

Karantæne og Mors dag

Her kommer et stemningsbillede fra vores terrasse. Det er fantastisk at se de snebedækkede bjerge i baggrunden mens vi i forgrunden har grønne skove. Østrig er også dejlig om foråret.

Mors dag. Kasper og Emil har dækket op og fundet de hjemmelavet gaver frem.

To fodbold drenge klar til deres første træning i Østrig.
Det er asparges sæson og selvfølgelig skulle vi gså prøve den lokale råvare. Her får vi en dejlig frisk pasta salat, men basilikum, asparges og solsikkekerner ristet i sukker, snaps og edikke, med bacon som topping og en dressing lavet af rapsolie, edikke, hvidlæg og citron

Endnu en simpel asparges ret, men nye kartofler, gulerødder, forårsløg og ærter sammen med grillet kylling bryst. Dertil en lækker sennepsdressing

Så har Pia igen været kreativ

,
Endelig en uge, hvor jeg var hjemme hele ugen. Det var dejligt at få indhentet en masse papirarbejde, både hjemme men også på arbejdet. Samtidig var det rart at kunne være med til de daglige gøremål. Specielt da Kasper og Emil startede på fodbold. Ligesom i skolen, så er Kasper og Emil de ældste på holdet, derfor må de ikke spille kamp, kun træne sammen med de andre. Tirsdag skulle de starte så mandag måtte vi en tur til Tyskland og besøge det Adidas outlet, der ligger 15 km. Fra Anif. Her fik vi fodbold støvler, strømper, benskinner og to fodbolde for under 1000 kr. Nu var de klar til fodboldstart.
,
Tirsdagen kunne ikke gå hurtigt nok for drengene, de glædede sig utroligt og snakkede ikke om andet end kendte fodboldspillere som de sammenlignede sig med. Dette var endnu et tegn på, at man er blevet ældre. Det var ikke navne som: Flemming Poulsen, Frank Arnesen, Michael Laudrup eller Preben Elkær, der blev nævnt, men navne som: Ronaldi, Rooney, Drogba og Ballack. Træningen gik godt og selv om det var 1½ time fortsatte de med at spille efter træningen endte.
,
Camilla havde jo haft en rigtig grum halsbetændelse, som vi ikke rigtigt kunne få bugt med. Hun havde derfor tirsdag fået en ny medicin, der gerne skulle hjælpe. Det kan godt være den hjalp, men den havde også bivirkninger. Onsdag blev der ringet fra skolen, Camilla var blevet sat i karantæne uden for skolen, da de frygtede hun havde fået skoldkopper. Det startede i madlavning, hvor hun begyndte at få udslet over hele kroppen. Efter konsultation med adskillige lærer, blev hun beordret uden for skolen, hun skulle jo nødig smitte. Om det var hysteri ved jeg ikke, men selv drengene i hendes klasse nægtede at spise noget af den mad, der var blevet lavet i madlavning, de havde den mistænkt for at være smittet af Camilla.
,
Næste uge skal vi jo til bryllup i Danmark, så lørdag tog Pia og Camilla i Europark for at ose og kigge på tøj til brylluppet. Det var med bange aner jeg ventede dem hjemme, da de var tæt på at bruge 4 timer i shopping centret. Heldigvis havde de behersket sig og Pia havde endda ikke fundet den kjole hun gerne villa have. Godt nok prøvede hun en, men desværre kunne brysterne ikke være i de der til formede understøtninger ;-)
,
Søndag var jo mors dag og den fejrede vi naturligvis fra morgenen. Både Kasper og Emil havde lavet gaver (to stofposer med påtrykt spilleplade og to poser med egen fremstillede brikker). Camilla havde fredag spurgt Pia om hun ikke måtte få sine månedspenge, Pia der havde travlt med madlavningen havde afværget hende og sagt, at dem kunne hun få næste gang vi skulle ud og køre, da hun ikke havde dem og de derfor skulle hæves. Det var Camilla ikke tilfreds med og det endte da også med høj stemmeføring indtil Camilla afslørede, at det var fordi hun skulle ud og købe Mors dagsgave. Hun fik først pengene næste dag, men nåede alligevel at købe gaven.
,
Søndag eftermiddag tog vi en tur til Hallein for at besøge vores stam isbar. Her fik vi Pia og Camilla en gang spagetti is med jordbær sovs, men vi drenge fik vafler med alt fra Melon til æble is.
,
Det er nu søndag aften og vi har et Kalkunbryst over grillen, Pia står og steger porre og spinat, mens Kasper og Emil leger med vand ude på terrassen. Når vi har spist skal vi i planlægningsmode, da vi tirsdag kl. 12:00 køre mod Danmark.
,
Servus Fam. Mortensen

Sunday, May 2, 2010

Skadestue, læge og endnu engang læge

Så er den forlorenhare klar til at blive bagt i grillen

Søndag og frokost på terrassen


Denne rødbedesalat var virkelig et hit og sammen med mørbraden var det bare perfekt.


Det har været en travl og stressende uge for hele familien. Jeg selv rejste hjemmefra kl. 5:20 om morgen mandag, hvor turen gik til Wien. Herfra rejste jeg til Belgrad om aftenen. Næste dag kørte vi til byen Nis, der ligger 200 km fra Belgrad. Onsdag var vi tilbage og om aftenen gik turen til Rumænien go hovedstaden Bukarest. Men dette var ikke målet, så vi kørte igen 300 km. Til byen Constanta, hvor der var en vandværksmesse. Næste dag blev jeg kørt de 300 km tilbage til Bukarest og næste morgen gik turen tilbage til Salzburg. Fredag aften faldt jeg i søvn på sofaen kl. 8:00.
,
Hjemme på Göllstrasse havde de også nok at se til. Mandag blev der ringet fra skolen, at Kasper havde fået en bold i hovedet så de troede næsen var brækket. Pia hentede derfor Kasper og tog en tur på skadestuen. Her ventede de 2½ time før de kom til. Heldigvis var næsen kun forstuvet.
,
Tirsdag var de Camilla’s tur. Hun havde fået forfærdelig ondt i halsen og om onsdagen skulle hun jo løbe skoleløbet, så Pia kørte hende til lægen. Desværre havde hun halsbetændelse og skulle på antibiotika og måtte ikke løbe om onsdagen. De sidste 6-8 dage havde hun trænet hver dag og en dag to gange, jeg tror det er alt den træning der har svækket hendes immunforsvar.
,
Onsdag vågnede Emil med hævet albue, der havde en mærkelig prikket farve. Vi var naturligvis bange for det kunne være en form for blodforgiftning, da Emil ikke kunne huske han på noget tidspunkt havde slået albuen. Pia kørte derfor til lægen igen og heldigvis var det ikke blodforgiftning. Hvad det var, vidste lægen ikke, så vi fik noget smertestillende og albuen er da også blevet meget bedre.
,
Onsdag var vi også til læge med Camilla, da de sugetabletter hun havde fået, smagte så dårligt, at hun ikke kunne bruge dem uden at kaste op. Hun fik derfor nogle nye, der havde farven pink, hvilket hun syntes var helt vildt sejt.
,
Lørdag ringede Pia til Hans Jørgen og Tanja hans kone, for at ønske Tanja tillykke med hendes eksamen. Det resulterede i en invitation for frokost. Uden at gå i detaljer så blev det en lang og hyggelig dag, med masse af god mad og snaps, brandy og kaffe, Russiske karaoke sange. En rigtig hyggelig dag.
,
Søndag var ren hygge. Lidt havearbejde, så lidt hygge på terrassen, igen lidt havearbejde og mere terrassehygge og sådan gik dagen indtil vi skulle spise vores forlornhare lavet på grillen.
,
Servus Fam. Mortensen