Saturday, July 19, 2014

Fra 11m spring til 143m høj svævebane

Første råhygge på terrassen


Så er vi klar til Canoyning med spring på 11m


Mere hygge....når man er sammen med Jan, spiser man meget 


Først en selfi ved Krimmler vandfaldet


Også et ordentligt billede


Dette er så startpunktet for Flying fox, som er en 1,6 km. svævebane 143m over jorden og med en fart på 130 km/t


Her ankommer man på den anden side af bjerget


Selvfølgelig sluttede vi ugen med en Hallein is



Både drengene og Camilla havde skoleferie, men Camilla skulle på arbejde.....på Grundfos. Hun havde fået et sommerferie job (ikke af mig), hvor hun skulle passe kantinen og gå for hånde. Det viste sig at have sine fordele, at ens datter passer kantinen, da hun de første to dage helt af sig selv kom til mit kontor med en kage, som var til overs fra desserten. Mon jeg fik kagen fordi jeg var hendes far eller øverste boss ??  :-)

Drengene fik tiden til at gå med spil og arbejde i huset, også var de faktisk også i skole. Vi har købt 4 hæfter (stav, 5,6,7,8) som er de respektive klassetrin. De er nu efter første uge halvt igennem 5 klasses pensum....ikke dårligt.

Fredag var så ugen hvor familien Langvad kom på besøg. Det er efterhånden en tradition, at vi holder ferie sammen og som altid havde jeg fundet nogle udfordringer til Jan. Første udfordring var Canyoning i bjergene nær ved Salzburg. Her fulgte vi en bæk, der løb ned gennem en kløft, hvor vi i vådedragter, gik, flød og sprang for at komme frem. Højeste spring var 11m, som faktisk er rigtigt højt, specielt når guiden påpeger, at man altså skal ramme midt i vandet, da det ellers ikke er dybt nok. Drengene var også med og de var ganske modige, hvor højeste spring for dem var 9m....ikke dårligt.

Næste udfordring var flying fox, men får vi ankom udfordringen tog vi en tur til Krimmler vandfaldet, som er det højeste vandfald i Europa med en fald på mere end 150m. Vi har været der en gang før, men det var stadigvæk et fantastisk syn og en oplevelse som alle der besøger Østrig burde se. På vej tilbage stoppede vi nær Zell am See, hvor vi købte billetter til Flying Fox. Flying Fox er en svævebane, hvor en wire er spændt op mellem to bjerge. Wiren er 1,6 km lang og hvor man er højest, er man 143m over jorden. Man opnår en fart på 130 km/t, så det er ikke for sjovt. Det bedste er at man bliver spændt op hængende på maven med hovedet i "flyve" retningen, også er det ellers om at huske ikke at åbne munden og nyde turen. Jeg var første mand der skulle afsted og det var med spænding jeg fulgte nedtællingen: 3 -2 - 1......men intet skete.....men så pludselig blev slæden udløst og jeg suste nedad i en acceleration, der fik kinderne til at blafre. 1,5 min. senere blev jeg bremset ganske hårdt, men ikke mere end jeg gerne ville have prøvet en gang til, hvis vi havde haft tid.

Vi har nu sagt farvel til familien Langvad, som vi glæder os til at se næste år til nye udfordringer og vi er nu ved at pakke det sidste før turen går til Italien, hvor vi skal være sammen med Familien Poulsen på øen Elba.

Servus Fam. Mortensen


Sunday, July 6, 2014

4000m

Hygge i haven....jeg tror det er sæbebobler Pia blæser


klokken er 5:30 og vi har lige startet opstigningen på Piz palu


Hvem siger at der ikke er sne om sommeren ??


Der er en grund til at man har reb der binder personerne sammen, her passere vi en af de mange sprækker i gletcheren


Først var det kølerslangen der måtte lade livet til Måren og nu er det antennen


En glad og overrasket Camilla de hun får sin eksamensgave....et gavekort til en Diendel



Anden sidste uge för drengenes skoleferie var kort og uden de store oplevelser. Det var dog ogsaa ugen hvor Camilla gik fuldständig amok med sidste terpning af pensum. Det resulterede enda i, at skabene i vores sovevärelse fik paakläbet sedler med forskellige navne og koncepter, og sidste söndag var hele familien inviteret ind i sovevärelset, for at overväre hendes präsentation, som faktisk gik virkelig godt. Nu er eksamnerne overstaaet og de mange timers terpen har baaret frugt. Hun bestod alle 5 eksamner og en med karakteren 12....godt gaaet Camilla.

Forrige weekend blev brugt som sidste forberedning og träning til bjerget Piz Palü, der skulle bestiges den 3 July. Det blev til en tur rundt om Untersberg, paa 7,5 timer og 1700 höjde meter. Som med Camilla’s forberedelse, saa var min ogsaa i orden. Den 3. besteg jeg Piz Palü paa en fantastisk dag, hvor solen var den värste fjende.....nästen. Jeg har problemer med höjder og den tynde luft og hurtige opstigning til nästen 4000m var en udfordring, men ikke mere end jeg ogsaa bestod. Det blev en 8,75 timers tur over gletcher og snedäkkede bjergrygge op til toppen af Piz Palü, hvor vi i fuld solskin kunne nyde udsigten over den mange bjergetoppe i Italien, Schweiz og Östrig. Det sjove er, at naar man har naaet toppen er man fuldständig färdig pga. höjde meterne, men for hver skridt man gaar ned, faar man det bedre og nede igen var det en oplevelse og bedrift man helt sikker kan väre stold af.

Fredag var drengenes sidste skoledag og da Camilla havde bestaaet alle eksamnerne, valgte vi at spise ude. Det var selvfälgelig for at fejre Camilla og hun blev da ogsaa overrasket da hun fik vores ”bestaaet gave” et gavekort til en ny Diendel (Östrisk kjole). Hun blev baade overrasket og utrolig glad.

Lördag fik jeg at vide at jeg skulle spille kort med Kasper og Emil. Det viste sig at de havde väret ude og köbe saltkringler, snack bar og orions som skulle bruges som indsats i poker. Hvor har i lärt poker spurgte jeg. I skolen da vi skulle tömme klassevärelset for stole og borde.....hvordan det spurgte jeg tilbage. Vi brugte bordene og stolene som indsats, söd det logiske svar. Efter det svar var jeg glad for at vi skulle bruge saltkringler og ikke vores möbler.

Söndag havde jeg en ny udfordring. Da jeg foretog den förste tur op af Untersbjerg i aar tog det 2 timer og 55 min. Den tid er dog blevet forbedret igennem träningen til Piz Palü og var nu nede paa 2 timer og 24 min. Efter Piz Palü og den tynde luft i 4000m, mente jeg der var en chance for at fordbedre tiden og derfor var morgenen i dag tidspunktet, hvor rekortforsögen skulle udföres. Det var en varm dag og allerede fra starten kunne jeg märke at det gik hurtigt. halvvejs kunne jeg dog godt märke at jeg havde presset mig selv, men nu var jeg jo halvvejs, saa hvorfor ikke fortsätte. Jeg naaede toppen i 2 timer og 8 min, hvilket er en all time rekort ogsaa sammenlignet med sidste gang vi boede i Östrig.

Söndagen er gaaet med afslapning, da der har väret 32 grd. Drengene og jeg körte ned til den lokale flod, hvor vi fik dyppet födderne.....ogsaa fik vi neturligvis en milkschake som vi altid gör naar vi er paa drengetur. Nu er det knap saa varmt, men vi er alle trukke indenfor, men mon ikke vi skal väre udenfor og grille i aften J

Servus Fam. Mortensen