Sunday, January 19, 2014

Østrig, Ungarn und wider Østrig

Vi er ikke på plads men selvfølgelig er det første der fungere facebook


Så er vi tilbage til landet med de gode råvare. Herlig rødbede bruchetta med persille marineret kyllingbryst


Første dag på løjpen, over 1000m var der fantastisk vejr


Så har vi igen været i IKEA....nu er vi ved at være trætte af de mange ture til IKEA


Føhn vinden er over os med 16 grd. det føltes næsten som en mild dansk sommer :-)



Gruß Gut……..wir sind zurück,

Jeg lovede at tage de top til overvejelse om vi skulle fortsätte vores blogg. Efter närmere overvejelser og selv om det til tider ikke altid er en udsögt fornöjelse, saa er konklussionen, at vi fortsätter…..men I en neddroslet tempo.

14 dage i vores nye hjem og en samlet familie. Huset bliver mere og mere färdig, men som altid er det de smaa detaljer, der mangler at blive gjort färdig. Det er lamperne i Kasper og Emils sovevärelser, en ekstra forlängerledning, 4 hylder ogsaa Camilla’s värelse. Vi har nu 3 gange taget tillöb til at finde en bil og en träler saa vi kunne flytte de sidste af hendes ting. Sidste forsög blev, at jeg skulle bytte bil med en kollega paa arbejdet ogsaa laane en träler fra Grundfos. Jeg fik bil og nögler til träleren og lördag morgen kl. 9:00 var jeg klar til at koble träleren til den laante bil. Dette var desvärre heller ikke lykkens gang, for det viste sig, at strömstikket i bilen ikke passede til träleren.....surt show, saa naar man siger at 3. gang er lykkens gang, saa passer det ikke i Östrig.

Emil har väret hjemme hele ugen med en virkelig slem maveonde. Lägen kunne kun forklare smerterne med en virus og i 4 dage kunne han nästen ikke spise eller beväge sig. Heldigvis er hen igen paa toppen her i week enden.

Pia har ogsaa knoklet i huset enda saa meget at hun har faaet seneskedehindebetändelse i den ene haand og her i gaar snittede hun sig i haandfladen med en hobby kniv saa nu er begge händer skadet.....I skal ikke spörge om hvordan hun klare toilet besög J

Det er ikke saadan at faa hele familien samlet, nu hvor de alle er blevet halvvoksen og med multilanguistisk färdigheder. Til frokost sad vi og snakkede og pludselig kom snakken ind paa en youtube video, hvor det engelske ord ”cook” blev nävnt. Camilla vidste ikke hvad det betöd, hvilket drengen godt vidste, men de havde ikke lyst til at fortälle hvad det betöd. Det endte med at Emil tog en sennep og remoulade og forklarede dette var to ”klunker” saa tog han en halv pölse som han holdte imellem de to flasker og sagde at dette er forstadiet til en ”cook”, hvorefter han tog en ketchup flaske og erstattede med pölsen og igen forklarede at dette er hvad en ”cook” er. Herefter var Camilla 100% klar over hvad en ”cook” er.

En god ting vi har faaet paa plads er grillen, saa i gaar fik vi kylling paa daase, til frokost i dag fik grönne asparges med bacon og winerpölser og i aften skal vi have svinemörbrad pü grill med hjemmelavet pesto og pasta.

Servus Fam. Mortensen



No comments: