Sunday, November 13, 2011

Dagligdag og hygge i week enden

En lækker Piri Piri ret lavet baseret på Jamie Olivers 30 min. meals


Efteråret er også kommet til Ungarn.  Heldigvis giver efteråret også nogle fordele man kan muntre sig med.


Her træner Kasper til bjergbestigning


Det ny indkøbte bueudstyr checkes før første skud


Lige ved og næsten er ikke i plet, men den var tæt på


Det er ikke kun Kasper og Emil der konkurrere



1,5 uge er gået så her kommer en kort opdatering på små episoder.

Sidste uge fejrede vi Camilla’s fødselsdag før hun tog hjem. Da hun skulle med tog kunne hun ikke få de 5 helium fyldte balloner med hjem, de var oven i købet pink med påskriften: 18 år. Heldigvis kunne vi genbruge dem i denne uge da vi fejrede Alfis fødselsdag. Den blev 3 år Lørdag og da et hundeår ca. er 6 år passer det med de 18 år. Den pink farve er også Ok da Alfi er kastreret….så næsten en pige.

Det var også ugen hvor vi var til forældresamtale på skolen. Vi fik kun snakket med matematik, engelsk og fysik lærerne, Heldigvis var de alle positive og selvfølgelig kunne de kun kommentere, at når drengenes engelskkundskaber blev bedre, ville det også blive lettere i skolen.

I engelsktimerne har de i øjeblikket om attentatet af Guy Fawkes på det engelske parlament, den 4. November 1604. Godt nok er drengene 12 år og går i 8 klasse, men jeg syntes de måske får rigeligt med detaljer om historien. F.eks. kom de hjem og fortalte hvordan Gay blev tortureret. Først fik de ham til at skrive under på, at han planlage at myrde kongen, herefter kom han i strække maskinen, hvor arme og fødder blev trukket i modsat retning. Derefter skulle han igen skrive under på attentatet, så de kunne se det var samme tilståelse. Herefter blev han hængt men på en stille måde så halsen ikke brækkede. Han blev taget ned før han blev kvalt. Derefter blev hans mave skåret op så der var frit syn til indvoldene, men uden at han døde og som skræk og advarsel, blev han derefter  trukket rundt i Londons gader efter en hest for at vise befolkningen, hvad der sker med en forræder af England. Heldigvis har begge drenge kunne sove uden problemer, det må være fordi de spiller for meget black ups.

Det måtte jo ske. Kasper og Emil er udelukket fra biblioteket for en hel uge. Selvfølgelig påstår de, at det ikke var deres skyld, det var de andres. Episoden startede med at Kasper og Emil sad og læste i biblioteket og pludselig kom 4 piger hen til dem og startede med at snakke. Åbentbart snakkede de højt for pludselig kom lederen af biblioteket hen og udviste dem fra lokalet. Kasper og Emil havde selvfølgelig ikke sagt noget eller på anden måde larmet, det var kun pigerne ifølge drengenes udsagn, så de syntes naturligvis det var uretfærdigt, at de også blev smidt ud. Når man nu kender drenge og piger på 12 år er jeg ikke så sikker på at de var helt uden skyld J

Dette her vil glæde Faster Ulla. Pia er kommet med i den lokale danske ”bogklub” Jeg er ikke helt sikker på om hun er med pga. Bøger eller pga. Det sociale samvær. På sidste møde havde pigerne åbenbart set nogle af de hæklede ting Pia har lavet og mange syntes de var fine og originale. Hele opmærksomheden på disse hjemmelavede ”ting” fik flere af pigerne til at spørge om Pia ikke ville oprette en  ”nørkleklub”. Det var hun ikke helt sikker på, men efter 3-4 gentagende forsøg på at overtale hende, går hun nu med tanker om hvordan undervisningen skal administreres. Det bliver spændende at følge udviklingen i nørkleriet.

Szia Fam. Mortensen 

No comments: