Sunday, May 20, 2012

Illegale indvandre og vinfestival

Emil havde hold i ryggen og det var så galt at han ikke kunne holde til at grine....så vi prøvede hele tiden at få ham til at grine


Et simpelt brød med yoghurt og skinke fra "mesteren" Arpad Laszlo og en god lokal vin, hvad kan forlange mere ???


En af de små vingårde i Etyek vindistriktet


Så er det en af de lokale hvidvine der bliver testet


Denne lokale Ungarske vin lavet på druen Kekfrankos og lageret på fad i  næsten 2 år, var fantastisk også til 60 kr. per flaske.



Vi er nu alle lovlydige borger i Ungarn. Fredag var Pia og drengene på immigrations kontoret for at få laves deres opholdstilladelse. Ind til den dato var de faktisk illegale indvandre i Ungarn, men heldigvis var der ingen problemer med at få tilladelsen igennem.

Det var ikke alle der var lovlydige. Emil har muligvis fået stjålet sin Notebook og en bog han havde lånt af mig.  Det var ikke en sjov oplevelse for Emil og rent pædagogisk blev den da også brugt til at understrege, hvorfor der er ting de ikke får eller får lov til at tage med i skole, ind til de er ansvarlige nok.

Torsdag havde vi åbningsevent for vores nye Front Line organisation i GMH. Hele dagen gik godt og om aftenen havde vi planlagt en overraskelse. En af de meget verdensberømte instruktører fra den tidlige filmalder hed Korda og kom fra Ungarn. Han har lagt navn til det Ungarske Hollywood, som er en filmby med 6 kæmpe produktionshaller og to udendørs kulisser, en af New York og en Romersk by med et colosseum. Her brugte vi 3 timer på at filme forskellige klip, der senere blev klippet sammen til en trailler for filmen ”ROOM 168” en katastrofe film, hvor en meteor regn rammer jorden og verdens befolkning går i panik. Vi var ca. 30 personer og det vi var bedst til, var at gå i panik. Jeg vil prøve at up loade filmen når vi får tilsendt det færdige resultat.

Kasper og Emil skal til eksamen i næste uge, så hele week enden var for dem afsat til at øvelser. Pia og Jeg havde derimod andre planer. Mens drengen øvede tog vi Søndag til vinfestival i Etyek i en nærtliggende landsby, hvor de 2 gange om året holder festival. Vi ankom 11:30 og 14:30 var jeg godt igennem 6 vindistrikter og tilhørende vin, hvilket resulterede i en lettere opløftet stemning. 16:30 og endnu flere test af de lokale vin i Ungarn var jeg klar til at tage hjem. Hvad vi ikke formåede, var at købe noget af den lokale skinke, der smagte fantastisk. Den kunne købes hos Arpad Laszlo, som de lokale kaldte ”Mesteren”.  Vores mål er at vende tilbage og købe vin hos de 3 vingårde vi syntes bedst om og skinke hos ”Mesteren”

På vej hjem købte vi jordbær hos en af de lokale grøntsagsforhandler, der har en bod ved vejen. Store flotte jordbær og Pia har lovet at lave hjemmelavet koldskål til aftensmad. Det bliver uden vin, da week endendes kvote er brugt op, men Pia’s hjemmelavet koldskål er ikke den værste erstatning.

Szia Fam. Mortensen

No comments: