Sunday, August 2, 2009

2 uger med alt optaget på pension "Bo Bedre"

Selv om man ikke er en vandhund har man også lov til at blive afkølet. Faktisk tror vi at Alfi nød en kølig dukkert
Hvad er en fødselsdag uden gaver. Først blev Legoet samlet, derefter blev Wii balance board testet igen og igen hele dagen

Elskede Onkel "kanin øre" Dennis sammen med Kasper og Emil

Onkel Dennis er altid vældig propulær og når han så har gave med, er han den bedste

En triple bombe, der er en grund til at vi bruger så meget vand på Göllstrasse 11

Badedyret i midten er Ivan der prøver at parre sig med en alt for oppustet badekrokedille

Jeg ved ikke hvad de havde gang i men vi spiste resultatet med stor velbehag

Sådan ser en mand ud, hvor klokkeværket hænger frit fordi bukserne er sprækket

Så festes der på Göllstrasse 11

To søstre og Europas højeste springvand, bedre motiv får man ikke...har Ivan sikkert tænkt (fotografen for neden)

Far, far vil du ikke med op til vandfaldet endnu en gang........ du er jo allerede gennemblødt så det kan ikke blive værre :-)

Ivan flygter fra vandmasserne

Så tæt på tilskuerne var Falkoneren når Ørnene landene

Er det virkelig rigtige kanonkugler, børnene er vældig imporneret

En papperattifotograf i skjul

Hej Kasper hvordan går det, hvad laver du ?? syntes du også at denne rundvisning er kedelig

Havde Iven ikke haft kameraet om halsen kunne han godt minde lidt om Jens Langkniv, parat til at beskytte de svage og hjælpeløse

Sådan går det når man er teenager og man ikke gør som Mor og far siger. Dette er gængse afstraffelsesmetoder i Østrig vi har taget til os på Göllstrasse


Endnu en søndag med besøg så det blev ikke til nogen blog sidste uge L.
,
Søndag var skiftedag. Mogens og Marianne rejste og Tanja og Benny samt familie ankom. Selv om det var sent da de ankom holdt Kasper og Emil sig vågen. De glædede sig til Frederikke og Eskilds ankomst, men det var sent da de ankom og efter 18 timers kørsel gik vi alle tidlig i seng.
,
Mandag var ren afslapning med hygge på terrassen og 4-6 timers badning for børnene. Det var specielt lærerigt for Kasper og Emil, der lånte svømmebriller af Frederikke og dermed i løbet af en dag blev ”næsten” verdensmester i dykning. Tanja og Benny nåede at blive bekendt med Maxi Market, som specielt Tanja fik besøgt op til flere gange under deres besøg i Anif.
,
Tirsdag startede lidt specielt da vi forholdsvis tidligt måtte op og tage i mod endnu et hold gæster. Det havde været en hemmelighed for specielt Eskild, da det var Gitte og Ivan samt Nicklas og specielt Sascha der kom. Eskild er vist lidt små forelsket i Sascha, så han blev rigtigt overrasket. Tirsdag havde vi planlagt at tage til HoheWerfen. HeheWerfen kaldes også Ørneborgen efter filmen Ørneborgen, hvor skuespillerne Burt lancaster og Clint Eastwood spiller allierede soldater, der skulle indtage Ørneborgen under anden verdenskrig. Selve borgen var fantastisk godt bevaret og det var let at forestille sig livet i riddertiden. Endnu mere fascinerende blev det, da vi sidst på dagen overværede et falkonershow, hvor der blev vist alt fra falke og kongeørne til kæmpeugler og gribbe. Fuglene alene var fantastiske, men den måde showet blev gennemført gjorde oplevelsen unik. Falkonererne stod blandt tilskuerne og fik fuglene til at dykke tæt hen over hovederne på tilskuerne, så de kun var få meter væk og jeg skal lige sige, at man kan mærke vingepustet fra en 2,6m Kongeørn når den fanger en mus få meter fra ens hoved.
,
Onsdag morgen tog Tanja og Benny videre til Kroatien, men først fulgtes de med os andre. Vi havde planlagt en tur til Krimml vandfaldet. Krimml vandfaldet er det højeste vandfald i Europe med højde på hele 380m. Et så højt vandfald, der både fascinerende men også skræmmende. Vi fik mulighed for at gå hele vejen på til kanten, hvor faldet endte, her var der så meget vandsprøjt og støvregn at få minutter på kanten gjorde en total gennemblødt. Når vi voksne ad flere gange måtte op til kanten sammen med børnene var der en god grund til at vi var gennemblødte. Ivan havde dog en fordel da han havde gennemluftning i bukserne. Han ville være galant for en gruppe af ældre kvinder fra tyskland og trådte derfor op på en klippe så de kunne passere. Netop som han træder igennem med øverste ben og samtidig med damerne passere revner hans bukser helt fra lynlåsen til godt om på ballerne. Havde han ikke haft underbukser på er jeg sikker på damerne var faldet ned i vandfaldet af bar forskrækkelse. Resten af turen måtte han gå med Pia’s flissjakke hængende foran bukserne.
Tilbage ved bilerne sagde vi på gensyn til Tanja og Benny, da de også ville kigge ind på vej tilbage fra Kroatien.
,
De næste dage skulle jeg på arbejde, så der var dømt ren hygge på terrassen. Dette var heller ikke det værste da vejret udviklede sig til noget nær det uudholdelige med op til 38 grd. Men så er det godt man har en pool med vandtemperatur på ca. 24 grd.
Som altid når vi har gæster tog vi en tur til Hallein for at få en af de berømte Hallein-is. Denne gang prøvede vi nye slags is, bla. Fik vi spagetti-is med jordbærsyltetøj, hvilket straks blev en af Pia’s favoritter.
,
Gennem hele ugen havde Ivan og jeg spøgt med at vi skulle bestige et endnu større bjerg en Gaisberg, som vi besteg sidste gang de besøgte os, men som kun er på små 1200 (Vi besteg kun ca. 600m),. Jeg havde derfor fået anvist ruten, der fra bunden af Untersberg føre en til tops på ca. 1800m. Søndag tog vi os så sammen og fik købt det mest nødvendige udstyr: karabinhaner, 4 red bull energidrikke, 8 müslibar og en stor plade chokolade. Desværre kom vi så sent i gang, at vi godt kunne regne ud, at sidste gondolnedfart ikke kunne nås, så vi besluttede at gå så langt vi orkede og derefter vende om. Opstigningen startede med nogle forfærdelig stejle trapper, der hurtigt fik pulsen op. Derefter endte vi i en slugt, vi fulgte hele vejen op. Dette var et fantastisk syn, da der i slugten var et mindre vandløb, der dels flød, men de fleste steder faldt flere meter med den mest fantastiske plaskende og rislende lyd. Dette var utrolig smukt og beroligende, men de stejle sider vi gik tæt op af var til tider meget skræmmende og det blev ikke bedre af at vi kom forbi 5 mindetavler over personer, der var døde ved styrt på de selv samme skrænter og bjergsider vi gik ved siden af.
En time og 40 min oppe traf vi beslutningen: nu var vi højt nok oppe. Vi var trætte, vi svedte og vi vidste vi også skulle samme vej ned. Men en Red Bull, 2 müslibar og noget chokolade gav den fornøden energi og ca. 1 timer senere var vi nede ved bilen. Stadigvæk trætte, men mentalt opladet med ny energi og en fantastisk oplevelse i erindringen.
,
Mandag morgen tog vi afsked med familien Jensen, men tirsdag fik vi igen besøg af Tanja og Benny der kiggede forbi på vej hjem fra Kroatien. Endnu engang måtte Tanja i Maxi Market for at handle ind (jeg tror efterhånden de kendt hende ved kassen) og børnene fik endnu en tur i poolen. Benny var efterhånden træt af maden syd på, så han bestilte Karbonader og kartofler med smør. Jeg trode at der blev lavet alt for meget, men alle incl. børnene elskede maden så der blev næsten spist op. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi laver karbonader og smør kartofler.
,
Onsdag tog vi så igen afsked med Tanja og Benny men med en næsten fast aftale om at de besøger os i Juleferien.
,
Lørdag fik vi igen gæster, men denne gang var det lokale…..til dels. Det var vores ”onkel Dennis” der havde han forældre på besøg. Dennis skulle rejse hjem om mandagen så det var en form for farvelmiddag vi havde arrangeret om lørdagen. Kasper og Emil glædede sig utroligt, og da han både havde badetøj og fødselsdagsgaver med, var begejstringen ikke til at ende. Der blev badet hele 3 gange, der blev samlet Bionicol figur (fødselsgave) og der blev spillet Rummikub (også en fødselsgave fra Dennis). Onkel Dennis vil virkelig blive savnet af Kasper og Emil, så vi blev hurtigt enig om at vi kom og besøgte ham i Schweiz, hvor han skal udstationeret de næste 5 md.
,
Søndag var den 2. august og Kasper og Emils fødselsdag. De forlangte at blive vækket kl. 6:15, men vi satte nu vækkeuret til kl. 7:30. Det var tydeligt, at de havde været vågnet i længere tid da vi vågnede. Pia havde et Dannebrogsflag af lego liggende på armen og selv om de forsøgte at sove rævesøvn da vi vækkede dem, var det tydeligt at de var utilfreds med det sene tidspunkt vi vækkede dem på. Men de fik deres fødselsdagssang og så kom gaverne. Kasper og Emil er glade for spil, men for at de også skulle få noget motion havde vi købt Wii Balance board og ekstra Motion control, samt 3 spil. Det var lige noget de kunne lide, så selv om der var 28 grd. udenfor, foregik det meste af dagen indenfor med løbetræning, fægtning og mange andre sportsgrene, der også fik pulsen op. Både Kasper og Emil syntes begge at det her i skrivende stund har været en rigtig god fødselsdag. Hvad de også har nydt er de utallige besøg af familie, venner og arbejdskollegaer der har været på besøg. 9 ugers sommerferie er lang tid hvis man ikke har meget at lave, men de mange besøg har helt sikkert været medvirkende til at specielt Kasper og Emil har haft en dejlig sommer. Camilla har vi ikke set meget til efter vi kom hjem. Efter næsten 3 ugers ferie i Danmark var det tid til at indhente det forsømte med vennerne i Østrig. Jeg tror ikke vores teenager ville have opført sig anderledes havde vi boet i Danmark J. Selv om der er meget arbejde med at logere besøgende 3 uger i træk vil både Pia og jeg ikke være der foruden. At have besøg i sit hus og besøg der snakker Dansk er virkelig noget der påskyndes, så for vores vedkommende står dørene åbne for alle der gerne vil overnatte, eller bruge Göllstrasse 11 som base for sightseeing i Salzburg og omegn.
,
Helt slut med besøg er det ikke, for næste week end kommer Hanne og Frank samt 4 børn….men det glæder vi os til.
,
Servus Fam. Mortensen



No comments: