Sunday, October 16, 2011

En hurtig uge..........

Se Gitte og Sascha, er jeg ikke køn med min nye pink hue ??


Her i Ungarn er sidste mode huer.......nej det er blot Pia med pande og bihule betændelse


Lektier og atter lektier


Vores nyeste tæpper er allerede optaget


Et af de Ungarske "mini" bjerge


Her inspicere Kasper og Emil om der er vandreruter, men desværre er alt ikke lige så struktureret som i Østrig



En kort uge eller skal man sige hurtig uge. Jeg tror, at for alle i familien er tiden gået utroligt hurtigt i den forgangene uge. Jeg bliver stadigvæk overrasket over den tid drengene bruger på deres skole. Vi havde fået at vide at lektier (efter 8:30 – 15:45 skolegang) ville være ca. 45-60 min pr. dag. Godt nok volder det engelske stadigvæk lidt problemer ved lektielæsningen, men det er ikke ualmindelig at de bruger 2 timer på lektier. Kasper har i week enden brugt ca. 8 timer på lektier, samtidig med at han har bruget 1-2 timer hver dag. Selvfølgelig er undervisningen og skolegangen anderledes end i Danmark. Et fag de har meget fokus på lige nu er biologi, men det kom stadigvæk som en overraskelse, da de kom hjem og fortalte, at de havde eksamineret et hjerte. Et hjerte sagde vi, et i plastik ?? Nej et rigtigt hjerte svarede begge drenge. Et menneskehjerte var vores næste spørgsmål. Nej men et grisehjerte svarede de og et vi skulle skære i stykker for at se og lære om de forskellige kamre og arterier. Det havde været en spændende dag for en af deres klassekammerater Steffan var næsten besvimet og en pige var kommet uden for døren da hun begyndte at grine af Steffan.

Et andet område hvor skolen er anderledes end de danske er, at skolen er opdelt i 4 huse: Kontiki, Calypso, Endeavor, Discovery, lige som Hogwarts i Harry Potter filmene. Emil tilhøre Calypso og Kasper tilhøre Kontiki. Torsdag var der Vollyball opgør mellem de 4 huse og Kasper spillede aktivt på Kontiki’s hold. Desværre gik det ikke for godt og Kaspers hold endte på 3 pladsen. Emil havde først på ugen forstukket noget i ryggen så han spillede ikke.

Næste uge er der nationaldag i skolen, hvilket betyder, at hvert land, der er repræsenteret i skolen skal præsentere noget, der kendetegner de enkelte lande. De danske mødre havde derfor planlægningsmøde tirsdag, hvor detaljerne for næste uge blev besluttet. Pia fik opgaven at lave 100 små frikadeller, kage og 3 Dannebrog flag i karton. Det bliver spændende at se om de mange nationaliteter kan lide Pia’s danske frikadeller.

Søndag kørte drengene og jeg en tur til de lokale Alper (Store bakker), kaldet Pilis. De er ca. 600m høje, men da området ligger i 400m er højdeforskellen kun 200m. Det er derfor ikke noget, der kan sammenlignes med bjergene i Østrig. Området er dog fantastisk flot og jeg er sikker på vi nok skal få nogle gode vandreture i bjergene. Cykling derimod er utrolig propolært i Ungarn, hvilket skyldes de ”små” bjerge, der er perfekt til mountain bikes, så søndag morgen bliver nok mere et mix af cykling og vandring en kun vandring.

Det er nu søndag aften, vi har hygget os week enden, med ”vild med dans” i fjernsynet, en sidste tur i poolen inden den lukkes ned og sightseeing i de lokale bjerge. Det eneste der kunne gøre det helt perfekt, var hvis Camilla havde været sammen med os i week enden, men hun har lovet at komme og besøge os i nærmest fremtid.

Szia Fam. Mortensen

No comments: