Monday, January 16, 2012

Duelighedsdiplom og bomuldshunde

En glad Kasper der fremviser sit diplom


Aften over Budapest. Når man ved at Ungarn engang herskede over Transylvanian, kan man godt blive bange for at nogle varulve og vampyr skulle have forvildet sig til Budapest


Indgangen til Kasper og Emils skole. Billedet blev taget af Pia der kedede sig da hun ventede på drengene.



Når man har kæmpet og arbejdet hårdt er det rart at der kommer en belønning. Det var hvad der skete for Kasper. Jeg har flere gange beskrevet de mange timer drengene har brugt på lektier, ligesom Kaspers fysikforsøg, hvor 8 klasse skal prøve at blive lige så gode som 9 klasse i fysik. Torsdag i denne uge var der en offentlig annoncering i skolens auditorium. Alle eleverne i alle klasserne var samlet og 3 kategorier med 3-4 elever i hver kategori fik overdraget et diplom. Kasper var en af de 3 elever der blev nomineret i kategorien ”Certificate of Academic Progress”, hvilket betyder, at han er en af de elever, der har forbedret sig mest i første skolehalvår. Det var en meget stolt Kasper, der senere på dagen kunne fremvise diplomet. Det er helt sikkert, at det har motiveret Kasper til gå efter endnu bedre resultater. Emil er også blevet motiveret, han har nu tilmeldt sig en læsekonkurrence og håber dermed at han også kan opnå en anerkendelse.

Fredag var Pia’s hårde dag. Morgenen startede som altid med at drengene blev afleveret i skolen. Her var hun så uheldig at da hun parkerede bilen kørte hun over en kantsten, der var så høj at bilen sad fast på midten. Heldigvis var det ikke så slemt, så hun kom hurtigt fri igen. Derefter mødtes hun med 14 andre piger på en lokal cafe, hvor de fik morgenmad og helt sikkert en masse pige snak. Hjemme igen kl. 13:00 fik hun parkeret bilen og idet hun stiger ud passere en dame med to hunde vores indgang, hvor den ene hund ligner Alfi. Næsten per instinkt hører hun sig selv kalde på den total fremmede dame. Damen, der snakkede lidt engelsk vendte om og kom tilbage til Pia. Pia fik forklaret, at hun også havde en Bomuldshund og hun manglede nogle der også havde en bomuldshund at gå tur med. Damen forklarede, at hendes søster ejede hunden, men at hun boede i huset op mod den sydvendte del af vores grund. Efter en kort samtale skiltes de, men allerede en ½ time senere ringede det på døren. Lettere overrasket fandt Pia ud af at det var søsteren, der var kommet over for at snakke om at gå ture sammen med hundene. Det viste sig, at hun var læge og skrev lægebøger og hun ville gerne finde nogle tidspunkter, hvor hun og Pia kunne lufte hundene sammen. Senere spurgte jeg Pia, hvordan hun kunne få sig selv til at råbe af en total fremmede Dame midt på gaden midt i vores område, for at spørge om de kunne gå ture sammen. Det var ren instinkt og ikke en rationel beslutning var hendes begrundelse. Det var i det efterfølgende sekund, efter jeg havde anråbt damen, at rationalet tog over og jeg spurgte mig selv, hvad er det jeg har gang i. Heldigvis kom der noget godt ud af episoden og det kan måske lære os andre til ikke at være så bekymret over om noget der ”kun” syntes pinligt.

Lørdag kan beskrives kort: Indkøb. Først i Media markt for at bytte gaver, så i Declaton for at købe flistrøje , Intersport for at købe vinterjakker og dernæst i Auchen for at købe mad. Derudover brugte Kasper og Emil ca. 3 timer på lektier.

Søndag har derimod været meget mere afslapning. En kort løbetur om morgenen i det bakkede terræn i vores område, med en utrolig frisk vind, en blå himmel og temperatur omkring 0 grd. Kl. 14:00 prøvede vi for første gang en biograf i Ungarn. Vi var inde og se Sherlock Holmes. 3 personer med 2 af de største portioner popcorn og 2 liter cola, 110 kr. Det var ikke gået i Danmark eller Østrig.

Der kom lidt sne i nat, men ikke nok til snebolde eller en kælketur, så det er godt vi er i planlægnings mode, for at planlægge en tur til Østrig næste week end.

Szia Fam. Mortensen

No comments: