Sunday, February 5, 2012

Sne, piger og tandlæge

Nørkleklubben i fuld gang med at nørkle


Som altid er der lektier der skal laves


Et af de mange resultater af nørklerierne


Det var ikke med min gode vilje dette billede skulle på bloggen, men man har vel lov til at være træt efter en lang og hård arbejdsuge. Katten havde åbent bar også haft en hård uge :-)


Så er vi klar til kælketuren


En fantastisk svinemørbrad rullet i havregryn med en salat af babysalat, gul peber og bagte rødbeder



Tirsdag var ikke en sjov dag. Først havde jeg min årlige medarbejdersamtale, der heldigvis gik rigtigt godt. Senere kl. 17:00 stod jeg derimod nede ved tandlægen, for at få to af mine meget gamle amalgamfyldninger udskiftet med støbte porcelæn indlæg. Pga. den lave løn er kosten for at få ordnet tænder ca. 25% af danske priser. Fremgangsmåden er dog den samme så to sprøjter med bedøvelse var nødvendig for at klare hele venstre underkøbe. 2 timer senere stod jeg mundlam med to midlertidige fyldninger, der skulle holde til tirsdag næste uge, hvor porcelæn fyldningen er færdig. Det var en laaaaang aften.

Torsdag var det Pia’s dag, hvor hendes ”nørkleklub” startede. Der var 6 på det startende hold, 2 uden kundskaber i hækleriets ædle kunst og 4 der havde lidt erfaring. hele 5 timer varede lektionen før den sidste forlod Pia, med et godt begyndt ”et eller andet”. Man ved aldrig hvad det næste de finder på at hækle kan være. Jeg har efterhånden set alt fra etuier til mobiltelefon, lommeletter, tamponer og halsvarmere, så det er kun fantasien der sætter begrænsningen.

Der var varslet snevejr i Budapest, natten fra fredag til lørdag, men den kom først om lørdagen. Derfor blev formiddagen brugt til indkøb, så vi var forsynet, hvis vinteren fik overtaget. Midt i indkøbet ringede Jannek og Karina, vores kød var kommet og de ville vide om de kunne komme forbi og aflevere det. Et af de helt store problemer i Ungarn er, at få et reelt stykke oksekød. Den officielle grund er, at der ikke opdrættes kødkvæg i Ungarn og fordi Ungarerne ikke har kultur for oksekød og derfor heller ikke skære kødet ud som vi gør. En oksemørbrad er f.eks. utrolig svær at finde, så da Jannek fik kontakt til et økologisk landbrug, der opdrattede Angus kvæg og som også havde en skandinavisk tilgang til udskæringen, slog vi til. 5 kg. købte vi så nu bliver det spændende om det lever op til vores forventninger.

Søndag var sneen kommet og selvfølgelig skulle vi ud og kælke på den nærtliggende bakke. Hvad der er lidt anderledes end i Bjerringbro i Danmark, er at i en hovedstad som Budapest, hvor der kun findes få perfekt kælkebakker, er disse overrendt af flere hundrede mennesker. Dette var også tilfældet på vores bakke. Der har sikkert været hundred mennesker og som i trafikken, hvor Ungarerne køre elendigt og med fare for sig selv, så var det med livet som indsats, vi testede sneen og vores kælke.

Kasper og Emil er fyldt 12 år og er dermed ikke iht. alderen teenager. Derimod tror jeg deres hormoner er et par år forude for alderen. Fredag da Pia hentede drengene spurgte Emil om de godt måtte komme med nogle kammerater i biografen om søndagen. Det måtte de da godt, sagde Pia, hvorefter Emil rendte tilbage til klasseværelset for at finde kammeraten, de skulle med. Da han kom tilbage spurgte Pia om hvornår de skulle mødes og hvilken film de skulle se. Igen måtte Emil tilbage for at finde kammeraten, men han kom slukøret tilbage uden yderlig information. Hvad skete der, spurgte Pia. kammeraten var gået på toilettet sagde Emil, jamen hvorfor går du så ikke efter og spørger ham, spurgte Pia. Efter en kort pause fik Emil fremstammet, at kammeraten var gået ind på pigetoilettet og kammeraten hed Dascha. Det endte med at vi måtte hjem og oprette en facebook profil til Emil, så han kunne skrive til Dascha om tidspunktet. Søndag kl. 13:15 afleverede vi drengene i biografen vel instrueret i ikke at opføre os pinligt, når vi mødte deres kammerater. Vi opførte os pænt og drengene havde en dejlig dag uden pinlige forældre 

Det er søndag aften, vi skal til at lave hjemmelavet burger, men kød fra en naturlig fremavlet ko uden brug af hormoner. Vores drenge derimod er fyldt med hormoner, stemmerne er i overgang, de er ved at få overskæg og nu er de også blevet interesseret i piger. Det næste bliver vel, at jeg skal til at tælle mine weiss bier når drengen har været alene hjemme.

Szia Fam. mortensen

No comments: