Sunday, August 5, 2012

Tømt hus og fyldt kalender


Der gøres klar til gril konkurrence. Det kan godt være Hans Jørgen havde hat og forklæde, men jeg havde en Weber grill

3 mand høj....men kun i nogle få sekunder


Råhygge efter gril konkurrencen incl. nogle flasker Ungarnsk rødvin


Så kan det ikke blive meget bedre, varme, solnedgang og en Carlsberg


Pia nyder det også, dog uden carlsberg


Fødselsdag og morgen hygge


To amatører i gang med at skille Pia's gamle Laptop for at finde hard disken....det lykkes men patienten døde


Hvad der sker her ved jeg ikke, men Pia og Emilia kom godt ud af det med hinanden


Også Kasper og Emil nød stranden



Vi havde ikke mere end lige sagt farvel to familien Langvad før Familien Lundgren ankom Mandag til frokost. De havde været med biltoget fra Hamburg til Wien, det samme tog som vi skulle med Mandag aften. Familien Lundgren skulle bo i vores hus mens vi var i Danmark, på den måde havde vi nogen til at se efter vores kat og Pia’s sommerblomster.

Mandag aften sad vi endnu engang i toget på vej til Danmark. Vi er alle enige om at det ikke er det bedste sted at sove og denne gang fik vi kupeen, der lå lige op af toilettet, hvilket betød, at hver gang en skyllede ud, var det som om vi sad i selve toilettet.  Når det er sagt, så er det altid hyggeligt at være samlet på så lille et areal, hvor det lille rum tvinger dig til at være social. Følelsen af at være sammen og fælles om noget, tror jeg er utroligt vigtigt og i nutidens globale og individuelle højteknologisk verden, er det alt for let koble sig ud af fællesskabet og finde et sted hvor man alene kan blive underholdt af en eller anden form for teknologi. Denne gang var vi måske alt for nærværende, dels med toilette på den ene side og men den anden side af kupeen, hvor var der en utrolig højlydt familie, der grinede meget og gentagende gange ramte væggen mellem vores kupeer. Vi troede det var en stor børnefamilie, men om morgenen fandt vi ud af at det var en gruppe ældre, men utrolig aktive og friske personer. Det var irriterende med lydene, men godt at se, at man selv langt op i årene stadigvæk kan nyde livet som……….dem der er på vores alder.

Som altid havde vi et stramt program i Danmark og jeg vil ikke gå i detaljer med hvert besøg, blot nævne hvad vi lavede: Tirsdag eftermiddag pakkede vi halvdelen af vores hus og besøgte Pia’s forældre. Onsdag pakkede vi færdig og kørte til Stillinge på Sjælland hvor vi besøgte Pia’s søster og familie og min tidligere kollega Hans Jørgen fra da vi boede i Østrig. Fredag kørte vi til Odense, hvor vi besøgte Peter og Helle, Lørdag tog vi til Vejle for at besøge vores gamle naboer og om aftenen tilbage i Langå hos Gitte og Ivan,  holdt vi fødselsdag med familien for Kasper, Emil og Pia. Søndag morgen besøgte vi min Søster og mand og om eftermiddagen tog vi til Århus, hvor vi besøgte Marianne og Jesper. Mandagen blev brugt på at flytte indboet fra vores hus, da det skulle lejes ud og om aftenen besøgte vi Jan og Sanne. Tirsdag morgen besøgte jeg Thomas en kollega fra Grundfos og om eftermiddagen på vej til Hamburg og biltoget besøgte vi min moster Ruth og onkel Paul i Horsens.

Grunden til at vi pakkede vores hus var, at vi har fået nye lejere og de ville gerne have et tomt hus. Vi havde stadigvæk nogle senge, få møbler og et helt værelse fyldt med hvad vi ikke tog med til udlandet. Alt skulle ud. Det tog lidt tid at få pakket da vi også brugte tiden til at sortere vores indbo. Det resulterede i 15 flyttekasser og 6 affaldssække med gamle ting der skulle på lossepladsen. Det har ikke været et problem førhen at komme hjem og skulle af sted igen, men det at pakke de sidste ejendele og tømme ens hus påvirkede både Pia og jeg.  Når man skal sige farvel eller på anden måde bryde en forbindelse til noget, der i mange år har været en fast bestanddel af ens liv, så påvirker det helt sikker ens følelser. Men kan man komme over det punkt, så tror jeg også at det bliver lettere at håndtere og nyde fremtiden.

Tilbage igen i Ungarn måtte jeg på arbejde fra om Onsdagen. Familien Lundgren var her stadigvæk, så vi nød nogle eftermiddage og aftner før de Fredag morgen kørte hjem til Danmark. Vi nåede dog at fejre drengenes fødselsdag endnu en gang, med flag, gaver og kagemand.

Selv om det har været fantastisk vejr her i week enden valgte vi at blive hjemme uden nogle planer. Faktisk blev det så varmt at der blev over 30 grd. i huset, hvilket fuldstændigt drænede alle fra energi, så det meste af tiden er gået med OL, internettet og en del ture i poolen.

Det er nu Søndag aften, Ungarn har netop vundet guld i håndstand på hest, grillen skal startes op og mens kyllingen griller tager vi nok endnu en tur i poolen.

Szia Fam. Mortensen

No comments: