Sunday, December 9, 2012

Camilla, Balut og en hård lørdag

Drenge !!!! så er Camilla hjemme og jeg finder mig ikke i hvad som helst


Her får Camilla og Verli ansigts massage. Det ser nu dejligt ud....men jeg tror nu nok jeg stadigvæk vil invitere mine mandlige besøg på Thai massage


Så må der ønskes :-)


Se mor vi er ude og bade....altså hvis isen ikke kan holde


Sneskovle kan bruges til meget andet end skovle sne


Så er der igen lavet negle der passer til årstiden


Ugens første dage gik hurtigt med skole, arbejde og forberedelse til Camilla og hendes veninde Verli som kom Torsdag. Der var stor glæde ved gensynet af Camilla, specielt fra Pia, men også for Kasper og Emil. Det hjalp naturligvis at hun havde en julestrømpe med, hvor der var julegoter til drengene.

Som altid når Camilla besøger os, skal hun til frisør. Denne gang benyttede Verli sig også af den billige timeløn og da de begyndte med ansigts massage og behandling sluttede Pia sig til pigerne. Resten af fredagen gik med pige ting….shopping og neglelak.

Heldigvis havde jeg noget ”drenge tid” om fredagen. Kl. 18:00 kørte jeg og to andre ned til en sportsbar kaldet ”Champ”.  Baren har en meget beskeden indgang, der føre ned i kælderniveau, men indenfor er det et større område på næsten 150 m2, indrettet i mindre arealer, gange og båse, der er bygget i mørkt træ. Over alt er der pokaler, klub banner og vimpler og hvor der ikke er flag, er der rigtige billeder eller malede billeder af sportsbegivenheder som Olympiaden og lignende. Bagerst i lokalet mødtes vi med 16 andre ”drenge”, der alle havde sat hinanden stævne til JuleBalut. Som før fortalt er Balut et Yatsi lignende spil, der er opfundet af danskere, der bor i udlandet så de har noget at mødes omkring. Der afholdes endda landskampe og verdensmesterskab. Balutten var naturligvis vigtigt, men for at det skulle være en rigtig Julebalut, startede vi med sild, varm leverpostej, flæskesteg og risalamande. Dertil var der rigeligt med Tuborg Julebryg og 3 forskellige snaps. Når man så sidder der og spiller Balut i 4 timer mens der ikke mangler mad eller drikke, bliver man meget træt når klokken er 2:30 og værtshuset er ved at lukke……..dermed også sagt, at det passede mig fint at pigerne skulle ud og shoppe om lørdagen og Kasper og Emil havde lektier for og lyst til at spille i et par timer.

Når Camilla kommer hjem er vi naturligvis alle enormt glade og vi nyder det, men det er også sjovt at observere hvordan ”normale” rutiner og væremåder hurtigt genfinder sig ”gamle” leje. Der går f.eks. ikke mange timer før drengene og Camilla individuelt kan irritere hinanden så meget, at vi må påminde dem om at vi skal nyde de dage vi alle er sammen, men sådan er det nok at være søskende, tid og afstand er ikke stærkere end blodets bånd.

Det er faktisk blevet vinter i Ungarn. Vi har haft så meget frost at vandet i poolen er frosset til, endda så meget at det kan bære Kasper og Emil. Her søndag havde vi snebold kamp, hvor en rigtig fodbold indgik. Pludselig rullede bolden ud på isen og per refleks gik Kasper ud for at hente bolden……og isen holdt. Det hjalp dog ikke at Pia også så drengenes forsøg på at teste isen, de blev hurtigt beordret ind på fast grund.

Det er nu søndag og der er mørkt og koldt udenfor, men det gør ikke så meget når der er pyntet til jul indenfor med hele tre julestjerner, adventskrans og kalenderlys. Nu venter vi kun på julekalenderen i TV.

Szia Fam. Mortensen

No comments: