Sunday, December 2, 2012

Galla og blå juletræ


Her står jeg ved indgangen til en af de store sale i muset for finere kunst i Budapest


Her står vi uden for muset


Sådan ser en rigtig chef kok ud stolt af hans netop serveret hovedret


Pia har rigtigt sørget for julehygge....katten i midten er Bella og ikke en juleting


til julemarked i Budapest. Her kan juletræerne åbentbart være blå (Ses i baggrunden)


Her er så resultatet af Pia's vægmonteret juletræ...flottere fås det ikke.



Så kom torsdagen med Galla og middag på museum for finere kunst I Budapest. Pia var flot  I en næsten sort kjole og højhælet sko, så hun næsten var lige så høj som mig. Da vi ankom startede vi med pindemadder og champagne, så blev vi ført ind i en stor sal, hvor vi fik den ene tale efter den anden. Heldigvis blev talerne efterfulgt af klassisk musik eller retter sagt fortolkninger af klassisk musik. Det lød faktisk godt, men efter 2-3 numre så havde jeg hørt nok. Middagen var også fin, men det spændende kom da vi fik adgang til en særudstilling af Cezanne. Cezanne var en del af min barndom da mine forældre havde et reproduceret billede, der viste to kortspiller ved et simpelt bord. Det selv samme billede var også udstillet og da vi kom ud i souvenir butikken kunne man købe billedet i en reproduktion…..jeg er nu den lykkelig ejer af en reproduktion af Cezzanne J

Lørdag kørte jeg hjemmefra allerede 9:30 da vores Executive team i Grundfos skulle lave mad til hele management teamet i Grundfos Ungarn (60 personer incl. påhæng). Det foregik på en fin restaurant hvor chef kokken var en kendt TV kok. Det blev  til en fin 4 rets menu:
Appetizer:
Kyllingelever parfait
Red peber coulis
Hvid Gazpacho

Starter:
Makral lasange med Jerusalem artiskok ceam

Hovedret:
Mangalica mørbrad med Vanilla-paprika ratatouille og kartoffelmos med trøffeloilie og parmesan chips

Dessert:
Krydrede pære med honning appelsin sovs og Vanilla is.

Det var en vældig succes med hensyn til smags og sanse indtrykket af alle retterne, men vi i vores Executive team er nu alle bekymret for hvilke forventninger vores koner har til fremtiden og vores formåen i køkkenet.

Denne lørdag var Pia og børnene i skolen, hvor der var julemarked. Pia lod sig velvilligt overtale til at købe en række tombolalodder, da første præmien var et 42” TV. Både Pia og Jeg er ved at være trætte af drengene, der konstant skal spille deres nye spil ”Black Ups”, der er et krigsspil, hvor der også er Zombie baner. Så et nyt fjernsyn, der kan stå i deres værelse, hvor døren kan lukkes vil være fantastisk. Mens Pia og drengene var i skolen stod jeg på den nærtliggende bakke og var heldig at få en kort tur i luften….første paraglider tur i December.

Søndag var det meningen vi skulle mødes men Charlotte og Bo ved Julemarkedet i Budapest. Vi satte os alle i bilen og kørte ind til hvor vi troede det var. Da vi stod midt i Julemarkedet ved siden af et stort Juletræ men blå lys, ringede vi til Charlotte og Bo. Hej Charlotte, sagde Pia, nu står vi ved siden af Juletræet midt i Julemarkedet sagde hun. Det gør vi også svarede Charlotte, jamen vi kan ikke se jer, sagde Pia og så sig omkring. Vi kan heller ikke se Jer, sagde Charlotte. Det er ved det store Juletræ med blå lys spurgte Pia…nej var svaret fra Charlotte, vores er grønt. Sådan fandt vi ud af at Budapest er større end vi egentlig regner med, et julemarked er ikke nok for sådan en storby.

Det er nu søndag aften, dagen startede med sne udenfor, så Julemarked også slutter vi af med julekalender i fjernsynet, man kan vel ikke starte december måned bedre end på den måde.

Szia Fam. Mortensen 

No comments: