Sunday, November 17, 2013

Jesus og vinterdæk

Er det ikke flot af en førstegangs pandekagebager


Sådan ser en teenager ud der lige har fået bøjlen af tænderne….rigtig glad og har svært ved at lukke munden og stoppe med at smile ubehersket.



Så kan de lære det. Pia's bil skulle have vinterdæk på og som far syntes jeg det var min pligt at lære dem hvordan det skulle gøres……de fik naturligvis lommepenge, jeg bruger ikke børnearbejde :-)



Det var en ganske almindelige uge i Ungarn, eneste ualmindelighed var at jeg var i Danmark fra onsdag til fredag også var det ugen hvor Pia blev halvt voksen. Hun fik nemlig bøjlen af i overmunden så nu er der kun bøjle i undermunden. Hun er vældig glad for resultatet og går nu rundt og smiler til alle hun møder, det er næsten skræmmende med sådan en forandring, jeg tør næsten ikke tænke på hvad der sker når bøjlen i undermunden forsvinder :-)

Lørdag sad vi omkring middagsbordet og snakken kom ind på hvordan universet var opstået. Det fik Kasper til at proklamere at han ikke troede på at Gud opfandt universet, faktisk havde han også svært ved at tro på Jesus. Jesus kunne jo faktisk som han forklarede, bare være en af de aller første tryllekunster der som første trick kunne forvandle vand til vin. Det grinte vi meget af og blev enig om at det nok ikke var godt at joke med det når vi kommer til Østrig, der jo er en del mere religiøse end os dansker.

Søndag var jeg en tur med Thomas og Jannek i bakkerne på mountain bike og det var hårdt. De små nips der kun vejer fra 70-80 kg. har ikke et begreb om hvordan det er at fremføre 100 kg. op af bakkerne i vores område og det var da også en hård tur. Tilbage igen pakkede jeg paraglideren og tog tilbage til de selv samme bakker for at se om vinden var god nok til at flyve. Desværre var det ikke tilfældet, så det blev kun til 50 m og 15 sek. i luften. 

Tilbage igen fik drengene en uddannelse og en praktisk erfaring i at skifte dæk på en bil. Der er nok ingen tvivl om at de engang selv får bil også vil de måske også skulle skifte dæk. Det var derfor en oplagt mulighed for at lære drengene principperne omkring dækskifte, nu hvor Pia's Polo skulle skifte fra sommer til vinterdæk. Faktisk klarede de det rigtigt godt og der blev også trænet fysik, da vi brugte et 3/4 tommer rør som forlænger til krydsnøglen så de ikke skulle bruge så mange kræfter til at løsne boltene. De var straks klar over at det var kraft x arm som gjorde forskellen.

Det er nu søndag, drengen laver lektier, Pia hjælper da det er kunst de har for og Gullaschen er klar i køkkenet, så nu skal vi til at spise.

Szia. Fam. Mortensen





No comments: