Monday, December 21, 2009

Så ankom Pensionisterne.....men ikke uden udfordringer.

Her kommer Emil i flot stil ned af skibakken

Sådan ser det ud når man bremser på rigtig Østrisk maner, så alt sneen fyger i hovederne på dem der fotografere

Her står 3 danske pensionister på toppen af Flachau, hvor der er tæt på -20 grd. kulde og fryser.


Når der nu er koldt udenfor så er det godt man kan gå indenfor og nyden en kold Weiss bier og kaffe og kage
Kage og pomfritter, så får man det ikke bedre

Drengene fik pomfritter og Gerda fik Apfel strudel

Så ankom pensionisterne fra Danmark og en kop kaffe var rigtigt tiltrængt efter den lange tog- og fly rejse.

I fredags optråtte Kasper og Emils klasse for det lokale plejehjem med deres juleforestilling. Det er Emil der er rensdyr og Kasper der er Julemand (Til venstre)

Vi har også et krybbespil i Østrig, det er dog ikke magisk, men meget kreativt

En ting de ikke kender i Østrig er pebbernødder. Det var derfor naturligt at hele familien var med til at bage så skole og arbejde kunne smage de små Danske "kager"

,
Det meste af ugen gik med forberedelse forud for ankomsten af Gerda, Harry og Moster Anna. Pia's forældre havde bestilt billetter med toget fra Jylland til København, så de ankom i god tid, hele 4,5 timer før flyet skulle afgå. Onsdag kom vinteren så til Danmark med tog aflysninger og forsinkelser, så vi var alle glade for de 4,5 timer. Fredag kom endnu en overraskelse. Vi fik en mail fra flyselskabet, at afgangen var rykket 2 timer frem......igen var det godt de havde 4,5 timer, der godt nok nu var reduceret til 2,5 timer. Lørdagen for afgangen kom og helt galt gik det da Gerda og Harry ankom til Århus, hvor toget blev en ½ time forsinket. Samtidig fik det koblet et lokomotiv på, der ikke kunne køre, samt alle dets passagerer. Samtidig gik deres eget lokomotiv ned på ½ kraft. Estimeret ankomst blev derefter beregnet til 1½ time før deres flyafgang. heldigvis var Ole (Anna's Søn) så flink at han hentede dem ved banegården og i høj fart fulgte dem til check in desken. Herfra var de alene, men de fik at vide at de bare skulle fortsætte hen ad en gang, hvorefter de ville komme til sikkerheds check. Gangen førte desværre ikke til noget sikkerheds check, med heldigvis stod der en mand som talte Dansk. Han kunne godt se at dette var nogle ældre mennesker, der ikke var rejsevant, så han førte den i bedste popstjerne stil igennem sikkerheds check in foran alle de andre, der havde stået i kø den sidste ½ time. Herfra blev de ledt ud til gaten, hvor de netop ankom da de boardede. Herfra gik alt godt og 1½ timere senere ankom de til Salzburg, trætte og sultne.
,
Søndag tog vi alle en tur til Flachau. Børnene og jeg tog først af sted og nåede at få et par ture ned af løjpen, før Pia og pensionisterne ankom til toppe af Flachau. Det var også Camilla's første tur på løjpen efter hendes skade sidste år. Hun var meget nervøs, men det var tydeligt, at hun ikke havde glemt hvordan hun skulle stå på ski. Jeg er sikker på at det kun er et spørgsmål om tid før hun igen er fortrolig med skiene.
,
Det var bidende koldt på toppen, tæt på minus 20 grd. så når man ikke står på ski, men kun skal se på os andre der suser ned af bakken, så bliver det let koldt. Det var derfor tiltrængt at komme indenfor på den lokale Berg Alm, hvor vi fik varmen sammen med Pomfritter og Apfel strutel. Det var lige før at vi måtte op og få opskriften på Apfel strutlen, så god var den.
,
Tilbage i Anif fik vi igen varmen, men det var tydeligt, at vi alle var trætte af alt den friske luft, så der var dømt: tidlig i seng.
,
Nu er Gerda, Harry og Moster Anne kommet, gaverne og også købt, så nu mangler vi kun Juletræet, men mon ikke vi når det i den kommende uge.
,
Servus Fam. Mortensen









No comments: