Sunday, February 21, 2010

Farvel til Camilla og god dag til Christina og Palle

Den lokale specialitet, kaldet en ”negger” skal naturligvis afprøves (½ Weiss bier og ½ Cola)
En del af sneen er smeltet på vores terrasse og temperaturen er 5 grd. Men selv om solen skinner så er det nu rarest med en jakke når man nyder det gode vejr udendøres.

På vej hjem fra Königsee kunne man se spidsen fra Waztmann bjerget…3000m høj og mål for en af vandre turene i 2010

Königsee er en fantastisk lille by vi besøgte Søndag. Den ligger ned til en aflang sø men her går Pia, Kasper og Emil på torvet på vej mod den italienske isbar…..der havde åben selv om det var vinter.
Palle vil jo så gerne være moderne, men her tror jeg han er blevet lidt for moderne, men Camilla og vi andre morede os godt.
Palle fik sig Skidragt tilbage, jeg havde lånt i 10 år og gensynet var så overvældende at han måtte gribe den nærmeste person og danse.
Den lokale Cafe på torvet i Hall Stad bød på særdeles velsmagende lagkager. Godt vi fik en lang gå tur efter Cafe besøget :-)

Hall Stad er en fantastisk by, men strand promonaden er nu bedst om sommeren, selv om udsigten er fantastisk med de snebedækkede bjerge

Mandag morgen startede lidt hektisk. Kasper og Emil skulle have naturuge, hvilket indebar, at de bla. Skulle indsamle forskellige natur ting (Sten, grene, dyr, mm.) I informationen fra skolen stod der, at de skulle have en æske eller tom Pringle dåse med om mandagen. Om morgenen informerede drengene os om, at de endnu ikke havde fået en sådan dåse og at de ville få skæld ud hvis de ikke havde en med. Jeg måtte derfor med morgenhår og joggingtøj køre til den nærmeste tankstation og købe to dåser Pringles der blev tømt og vasket rene, lige tidsnok til at drengene kunne nå i skole.
,
Tirsdag tog vi afsked med Camilla Dahl, der blev afleveret i Bischmarkhofen på hotellet, hvor de andre fra Bjerringbro boede. Tirsdag var også dagen hvor de fejrede Karneval i Østrig, så vi troede vi var kommet til et galehus da Camilla blev afleveret. Der rendte vampyr og kæmpebabyer med ble rundt på hotellet og der blev festet med høj musik. Det var ærgerligt hun skulle hjem, da vores Camilla havde en invitation til endnu et lokal Maskebal den aften.
,
Onsdag kom de næste gæster, Christina og Palle. De var egentlig kommet allerede om mandagen, man boede på hotel to dage og brugte de to dage på byture i Salzburg.
,
De var begge helt vilde med Alfi, specielt Palle spurgte om han godt måtte drille/lege med Alfi, da han havde en mani med at drille dyr. Det havde vi ikke noget problem med og det endte da også med at Alfi ikke veg fra Palle og selv om den helt sikkert havde det varmt, så skulle den hele tiden ligge sammen med palle i sofaen.
,
Torsdag tog vi til Falchau for at stå på ski. Pia havde meldt pass, men Christina skulle da lige prøve, hvordan det var at stå på ski. Godt nok følte hun sig tryk på rulleskøjter i Danmark, men efter to fald i liften, sluttede hun sig til Pia, der sad og nød solskinnet på den lokale Cafe med en kop kaffe. Palle og jeg kunne så nyde et par dejlige ture, hvor den ene var fra toppen af Flachau og til bunden. En lang og trættende tur, hvilket vi også måtte erkende da vi kom hjem i sofaen J
,
Christina og Palle er begge meget modebevidste og da vi havde fortalt at vi havde et af syd Europas største Designer Outlet. Måtte vi naturligvis en tur på indkøb. Pia og Jeg fik begge en taske (Min en arbejdstaske, Pia en gå i byen taske) og desværre fandt Palle et par Puma sko han om mandagen havde købt i en anden forretning i Salzburg. Prisen i Outlettet var ½ pris…surt show.
,
Lørdag morgen sagde vi farvel to Christina og Palle, med et løfte om at de kom og besøgte os når det blev sommer og varmt vejr. Det glæder vi os alle til, specielt Alfi.
,
Søndag besluttede vi os for at tage på en oplevelses tur. Vi havde ikke været længere end Berchstengaden og vandlandet, men vi kunne godt tænke os at køre hele vejen rundt om vores lokale bjerg ”Untersberg”. Da vi kom til Berchstengaden var der skilte mod Königsee som vi havde fået fortalt var en fantastisk flot område og flot var det. Byen ligger i 750m højde for enden af en lang sø. Den er fuldstændigt omgivet af bjerge og et af bjergene er Waztmann, som jeg regner med at bestige til sommer. Det er helt sikkert en by vi skal tilbage til, specielt når det bliver bedre vejr også skal vi have en tur med den lokale hjuldamper.
,
I skrivende stund sidder jeg og nyder udsigten på første sal i det lokale legeland, hvor Kasper og Emil render rundt og leger. Det er Søndag sidst på dagen og vi har været uden gæster i 1 dag, men allerede på onsdag i næste uge kommer Pia’s bror og kærste, der også skal stå på ski for første gang, så jeg skal nok prøve at få nogle sjove billeder J
,
Servus Fam. Mortensen











No comments: