Sunday, September 5, 2010

Tilbage i Østrig

The dream team er klar til at erobre trætoppene


Før vi skull eop i de 10m skulle vi først igennem prøvebanen


Endelig i trætoppen


Selv den danske sommer kan byde på hygge, blot man har nok tæpper,


Først bliver man inviteret på besøg, så bliver man sat i arbejde. Her skal båden på land, hvilket ikke er let gennem en masse sand.


Sommer fest på Pindsvinekrattet.


Stillinge strand i "næsten" storm


Det er ikke en ny frisure, men Alfi i blæsvejr


Hund og herre i blæsvejr....er de ikke søde.


Michelin manden ala Emil


Tilbage i Østrig, hvor der var faldet sne ned til 1000m højde.


4 uger uden opdatering. Det skyldes vores hjemrejse til Danmark og de 2 uger i Danmark. Det betyder også, at der er sket en masse som vi ikke kan huske. Derfor bliver opdateringen også sparsom og kun med nogle få højdepunkter.

,
Få dage før vi tog til Danmark besøgte vi klatterparken, der ligger tæt på os. Vi blev så betaget at vi besluttede at prøve en tur næste dag. Ved første øjekast ser det utroligt let ud, men når man først har prøvet at hænge i tovene 10m meter over jorden, mens man prøver at få fodfæste på næste tov og det er 2 timer siden man sidst har rørt jorden, så er det ikke så nemt mere. Camilla’s veninde Martina var med og Kasper og Emil. Pia blev på jorden for at tage billeder og motivere os når vi havde det hårdt. Værst var det for Emil, der tæt på slutningen skulle forcere en vandret rebstige, hvor trinnene enkeltvis var bundet op så de kunne bevæge sig uafhængig af hinanden. Han var så uheldig at falde ned mellem to trin og slå sit ene skinneben. Instruktøren måtte derefter klatre op og redde Emil. Det foregik ved at han blev spændt på ryggen af instruktøren og derefter reppellede de ned fra 10m meters højde.
,
Det var også i denne uge, vi var til øjenspecialist med Kasper for at få hans dobbelte syn checket. Vi havde fået at vide det både kunne forbedres eller forværres. Hurra….testen viste at han ikke længere havde behov for sine specielle briller.
,
Søndag den 15. aug. Tog vi med nattoget til Danmark. Det blev en lidt længere tur en planlagt, da toget blev ramt af en sten kastet fra en bro. Stenen smadrede forruden på toget, så det måtte køre 30-40 km/t til næste station, hvor vi ventede yderligt på et erstatningstog.
,
Danmark bød på det ene besøg efter det andet. Der var ikke en dag i 14 dage, hvor vi ikke var på besøg hos familie eller venner. Det var et hårdt program, men så nåede vi også en 60 års fødselsdag, en 70 års fødselsdag, to sommerhus besøg, en gadefest og en række vennebesøg. Det var et hårdt program og jeg tror først det var da vi var tilbage i Østrig, vi rigtigt kunne mærke hvor hårdt det faktisk er, at have hver dag besat uden pause.
,
En utrolig positiv ting ved vores besøg denne gang, var at vi fik varmt vand. En af de første dage i Danmark besøgte vi Hanne og Frank. Frank, der er en rigtig alt mulig mand, kunne fortælle, at der i de fleste kedelanlæg sad en shunt ventil, der enten dirigerede det varme vand til gulvvarmen eller varmt vand. Næste dag stod jeg op og gik ud til kedlen og efter 15 min. Arbejde fik jeg ved at betjene ventilen manuelt, dirigeret varmt vand over i varmtvandskedlen. Da det var 1½ år siden vandet i varmtvandskedlen havde været over 65 grd. besluttede jeg mig vor at vente en ½ timer, før jeg gik i bad. På den måde regnede jeg med at alle bakterierne ville blive dræbt. En ½ time senere gik jeg ud i badeværelset, hvor jeg fandt Pia nøgen og ved at tørre sig efter et brusebad. Lidt forundret spurgte jeg hvad hun havde lavet, hvortil hun svarede, at hun havde opdaget, at der var nogenlunde varmt vand, så hun havde taget et brusebad. Da jeg forklarede hende situationen med bakterierne, syntes hun ved eftertanke, at vandet faktisk havde smagt mærkeligt :-) heldigvis fik hun ikke dårlig mave af badet.
,
14 dage senere tog vi igen nattogen tilbage til Østrig. Som så mange gange før, får man en ganske speciel fornemmelse når man køre fra München til Salzburg og man ser de første bjerge. Endnu tættere på Salzburg, bliver bjergene og landskabet endnu mere fantastisk og det giver en bestemt ro i sjælen og afstresser kroppen.
,
Det har nu været week end og den er brugt til total afslapning……søndag tog jeg dog på Untersbjerg, hvor jeg både tog turen op og ned, som den sidste længere tur før bestigningen af Waztmann den 14. sep. Hjemme igen nød Kasper, Emil og jeg en time i poolen, hvor temp. Var oppe på 26 grd.
,
Søndag var faktisk også vores 12 års bryllupsdag, så den fejrede vi naturligvis også.
,
Næste uge glæder hele familien sig til vores 3 dags tur til Disney land i Paris, men mere om det på næste søndag.

Servus Fam. Mortensen

No comments: