Sunday, November 21, 2010

Fuglehuse og sæsonstart for ski

Så er det fodretid


Første skitur og åbning af skisæsonen kræver forberedelser af ens udstyr. Her bliver skiene skærpet og smurt med voks.

 Rigtig forberedelse kræver også at man forbereder sig mentalt. her er Emil ved at sætte sig i den rigtige stemning.


Dette er ikke forberedelse til skisæsonen, men Camilla og Pia der lægger arm.....for sjov :-)



Ugens ret: Porre og fennikle tærte med torskeruller i serano skinke og et drys af mynte....en rigtig vinter ret.


Igen en dejlig stille uge, hvor ingen er kommet til skade, Pia har haft tid til at være kreativ og alligevel prøvede vi noget nyt.


Pia har rigtigt været kreativ. Hun har produceret hele to billeder…som begge i skrivende stund er ved at blive modificeret. Hun har også haft det problem, at hun ikke kan finde ler til juledekorationer. Hun havde derfor allieret sig med Tanja, hendes veninde, der kender Salzburg og området. Desværre fandt de ikke rigtig ler, de fandt gips og en lille pakke speciel ler, der kostede en formue. Det hele fandt dde i en ny forretning, der sælger tilbehør til kreative sjæle. Pia nøjes derfor ikke kun med at købe førnævnte, men kom også hjem med en bog, der viser hvordan man laver fuglehuse. Første spørgsmål da hun kom hjem var derfor: Har vi noget træ og en stiksav. Jeg er naturligvis glad på vegne af de fugle der ”måske” får et fuglehus, men jeg er også bekymret om min rolle i de fremtidige fuglehuse projekter :-)

Nu hvor det er besluttet at vi flytter til Ungarn næste sommer, får vi naturligvis snakket en del om hvad Camilla skal lave. Hun vil gerne blive i Salzburg og gøre en uddannelse færdig. Konstant argumenterer hun for, at hun er voksen og sagtens kan klare sig selv. Vi er ikke helt så sikker. Da hun skulle i byen lørdag, kom hun ind til os med en del af pandehåret snoet og ført om langs siden på hovedet. Med hovedet lidt på skrå så vi kunne se den side, hvor det snoede hår skulle sidde, bekræftede hun vores bange anelser, idet hun sagde: Jeg ved ikke helt om jeg skal have to eller en hårspænde i håret, hvad syntes I. Lidt senere kom hun med en sort støvle og en brun støvle og igen spurgte hun om hvilken vi syntes passede bedst. Senere igen var det trøjen det var galt med. Der er selvfølgelig mere end et halvt år til vi flytter, så man har jo lov til at håbe hun når at bliver mere voksen….og beslutsom.

Søndag startede vi skisæsonen. Kasper, Emil og jeg kørte til Dachstein Gletcheren, hvor vi tilbragte 2 timer på ski. Da det er en gletcher lå løjperne på toppen af bjerget og desværre begyndte det at blæse op og da vi besluttede at tage hjem, stormede det så meget, at både sne, men også isstumper piskede rundt i luften. På et tidspunkt måtte vi kæmpe os op mod vind, is og sne så Kasper og Emil næsten var ved at græde af smerte, når de blev ramt af is i ansigtet. Jeg kan kun bekræfte at det faktisk var virkelig smertefuldt. Det var først da vi en time senere var hjemme og Pia havde lavet en varm kop chokolade, at de kunne grine af oplevelsen.

Næste week end regner vi med at tage en tur til Budapest for at se på vores kommende hjemby. Det bliver spændende at se hvad Budapest kan tilbyde, men mere om det næste uge.

Servus Fam. Mortensen





No comments: