Sunday, November 28, 2010

Så gik det galt igen

Ugens opskrift: Kogt kyllinge bryst i en marinade af mynte, hvidløg og olivenolie, dertil en ciabatta brød med en blanding af gede og hvidløgsost med kogte rødbedestænger og tynde seleri skiver.....Hmmmmmmm


 I løbet af få timer var vores hus pyntet til julen 2010


Tirsdag brækkede Pia sin lilletå. Som altid var det ved at støde tåen ind i en stol.


Det eneste man gør ved en brækket tå er at tæpe den samme med de raske tær


Et stemningsbillede fra Lørdag morgen kl. 7:30


Dette er vores vinterbadere, der er ved at banke hul på isen i poolen. Efter nøje overvejelse besluttede de sig for at de nok var for unge til at starte som vinterbadere.


Mandagen startede med at jeg var ved lægen og få fjernet to modersmærker, der havde mere end to pigmentfarver. Disse ville være udsat for solens stråler pga. pigmentfarven og jeg havde derfor valgt at få dem fjernet. Operationen gik godt, den var ambulant og det gjorde slet ikke ondt, i hvert fald ikke før bedøvelsen hørte op med at virke. Desuden var sårene lukket med indvendige sting, så et ar ville blive minimal. De interne stings ender er hermed indelukket i huden og når man så lægger sig ned, føles det som om man ligger på nåle. Men som man siger, så må man lide for skønheden.


Fra tirsdag til torsdag var jeg ude og rejse. Tirsdag aften ringede jeg til Pia for at høre hvordan det gik. Det er altid når du rejser det går galt, var hendes svar. Hvad er der nu sket, spurgte jeg lettere nervøs for svaret. Jeg tror jeg har brækket min tå. Min fod er ved at blive blå omkring lilletåen og den gør ondt svarede hun. Ganske rigtigt, da hun næste dag gik til læge kunne han konstatere, at den var brækket. Hun fik den derfor tæppet sammen med hendes tå ved siden af den brækket tå også må det tage den tid det nu tager var svaret fra lægen.

Fredag havde vi planlagt en forlænget week end i Budapest. Formålet var at lære det området at kende, hvor vi fra næste sommer skal bo og selvfølgelig også at se noget af Budapest. Desværre havde jeg en masse arbejde, så jeg kom senere hjem end planlagt. Vores henrejse startede derfor først kl. 16:00 og i mellemtiden var det begyndt at sne kraftigt. Sneen sammen med myldertrafikken gjorde, at efter en times kørsel, hvor vi kun havde nået at køre 30 af de totale 550 km, besluttede vi at vende om. Hvis vi ikke havde vendt om ville vi med den fart ankomme efter 10 timer og midt om natten. Vi havde ellers glædet os at se byen Budapest og en dansk kollega havde endda lovet en rundvisning i de beboelsesområder, hvor udstationerede normalt slår sig ned. Nu går vi ind i sne månederne og ski månederne så næste besøg for familien i Budapest bliver nok ikke før foråret.

Da det var planlagt, at vi skulle være væk i week enden, havde Camilla planlagt en pigeaften hjemme i huset. Da hun fandt ud af at vi ville være hjemme lørdag, blev hun ikke videre begejstret. Heldigvis for Camilla fik vi planlagt et besøge hos Hans Jørgen og Tanja. Her fik vi printet spilleplader til det sidste Bingo Banko program. Stemningen var høj til det sidste, selv om der ikke blev vundet noget og da den velkendte tyske stemningssang løb over skærmen, blev stuen fyldt med høje stemmer, der fik loftet til at løfte sig. Smukt var det ikke, men efter et par glas rødvin synger alle med samme næb.

Søndag eftermiddag omkring kl. 16:00 kørte vi over til den nærtliggende skovsø, hvor der igen i år var mange små boder, åbent ild og glüewein. Samtidigt var der et fantastisk lysshow omkring boderne og en smuk lysskulptur midt i søen, der konstant skifter farver. At det samtidig begyndte at sne gjorde ikke helhedsindtrykket dårligere. Man kan sige meget om Østrigerne, men de forstår at skabe stemning og at hygge sig.

Nu er den pesto indsmurte og injektions marinerede kalkunbryst placeret i grillen. Pia står i køkkenet og forbereder tomat salsaen. Kasper og Emil er ved at drive hinanden…og os til vanvid med deres konstante drillerier. De mangler at komme ud at få brændt noget af deres energi af, hvilket de forhåbentligt kommer næste week end, når ski sæsonen starter om lørdagen.

Servus Fam. Mortensen

No comments: