Sunday, March 10, 2013

Kvinder, poker og Lamboghini

Foråret var kommet til Ungarn med 18 grd. Det blev nydt med en milk shake på bænken uden for Mc Donald


Sådan ser en sulten kvinde ud. Nye bøjler er ikke sjov


Selvfølgelig huskede jeg kvindernes internationale kampdag




Normalt er man stolte af sine børn når de kommer hjem med gode karakter, men når man har drenge, er der også andet der tæller. Torsdag så vi de første spæde tegn på, at drengene er ved at udvikle sig til rigtige gentelmen. Her i Ungarn var torsdag kvindernes internationale kampdag, som fejres i en sådan grad, at komme man hjem uden blomster, bliver man virkelig upopulær. Drengene havde også fejret kvindernes kampdag i skolen, hvor de stolt fortalte, at hver gang der var et spil eller anden lejlighed til at gøre noget, fik pigerne altid lov til at starte, fordi de var ”kvinder”. Jeg nænnede ikke at fortælle dem at det normalt også gælder resten af årets 359 dage.

Et andet tegn på at drengene er ved at blive teenager viste sig Lørdag, hvor jeg fandt ud af, at de var begyndt at spille et nyt spil på computeren. Pludselig lød det fra Emil: Far hvad er bedst, 3 ens eller en flush ?? jeg var ikke klar over hvad de spillede men håbede det var yatzy. Det viste sig at de spillede poker på netter, heldigvis et site hvor det var gratis, men det var også tydeligt, at de var vældig begejstret for spændingen ved at spille. Jeg måtte derfor have en lille faderlig snak med dem om de mange farer, der er forbundet med spil. Det er lige før at man foretrækker, at de spille krigsspil som de plejer.

Det var også ugen hvor Pia startede hendes ufrivillige slankekur. Sidste år fik hun bøjle på tænderne i overmunden og nu var det tur til undermunden. Som sidste gang var det denne gang ikke en fornøjelse. I over 5 dage har hun ikke kunne tygge noget hårdere end blød franskbrød. Hun holder dog humøret højt, så vi er alle stolte af hende.

Her søndag var vi til fødselsdag hos Marianne, Bjarne og Jakob, der bor nede i Budapest. På vej hjem holdt vi stille i et lyskryds, mens en hvid Lamborghini stille kørte forbi vores bil. I bilen sad en mand og en lille dreng. Drengen så utrolig glad og velfornøjet ud, hvilket fik Kasper og Emil til at udbryde, at det ville de også gerne prøve. Egentlig ville de gerne eje en Lamborghini, men da de godt var klar over prisen, så de besluttede sig til, at de en gang i deres liv, ville leje en sådan bil for en dag. Derefter gik snakken om hvad de skulle lave en sådan dag. Emil ville køre rundt og blære sig mest muligt, ved at prøve så mange ”drive in” som muligt. Kasper ville bruge dagen på at besøge Camilla og give hende en tur i bilen. Jeg håber at kommer dagen, hvor de lejer en Lamborghini, så får jeg også lov til at få en tur og med tvillinger burde jeg få to ture J

Det er nu søndag og vi er tilbage til virkeligheden med små biler, lektier og madlavning, men er vi heldig vinder vi måske i lotteriet i næste uge.

Szia Fam. Mortensen


No comments: