Sunday, March 17, 2013

Snestorm og drengeværelse

Det var også ugen hvor Pia gik amok men en adfærd der tangerede til mani. Hun blev fuldstændigt forelsket i spillet "Four pictures and one word"


Sådan går det når 3 piger går på skoshopping sammen


Store oprydningsdag i drengenes værelse, nu ligner det ikke mere et barneværelse, men et teenager værelse

Ugen hvor meget lidt gik som beregnet. Tirsdag var Pia og drengene nede i skolen om aftenen for at få bekræftet, hvad drengene allerede havde fået at vide og frygtede. Skolen holdt informationsaften vedr. næste års klasser. Kasper og Emil skal i 10 klasse hvilket også er starten på IB studiet (International Bachalor). Som frygtet (af drengene) fik de at vide, at antallet af lektier højst sandsynlig vil blive dobbelt af hvad det er i dag. Det viste sig også, at drengene har forskellige interesser. Emil vil godt lære fransk og Kasper vil godt lære tysk.

Jeg var ikke med i skolen da jeg skulle til bestyrelsesmøde i Danmark. Turen gik med Lufthansa over Frankfurt også til Billund. Jeg lettede i solskin og landede i snevejr i Frankfurt, hvilket ikke blev bedre time for time og 5 timer senere blev hele lufthavnen lukket pga. snestorm. To timer senere sad jeg i en lejet bil på vej mod Stuttgart, hvor lufthavnen ikke var så hårdt ramt. Næste morgen kunne jeg så vende hjem til Ungarn men uden deltagelse i bestyrelsesmødet.

Torsdag var historien den samme. Vi skulle til Sumeg tæt på Balatonsøen, hvor vi sammen med Familien Poulsen skulle tilbringe 3 dage på et wellness hotel. Vi tog afsked med Alfi, der var i hundepleje og kl. 17:30 begav os på vej via motorvejen mod Balaton. 1½ time senere tæt tå Szesfahevar, stoppede trafikken fuldstændigt. På det tidspunkt sneede det kraftigt og der var storm lignende vindstød, der sendte fygesne hen over motorvejen. På det tidspunkt havde vi stadigvæk 120 km. tilbage via mindre veje. Efter en snak med en Ungarsk politibetjent valgte vi at køre tilbage til Budapest. Det viste sig at Ungarn næsten var i undtagelsestilstand i to dage. Flere Grundfos ansatte sad mellem 10 og 20 timer i bilen fordi de var blevet fanget af snestormen på vej hjem fra arbejde.

Fredag gik en makeover af drengene værelser, en tur i Ikea og skandaleudsendelsen om aftenen, hvor Amanda blev stemt ud af X-factor. Vi brugte faktisk det meste af Fredagen med at samle 4 sække affald fra drengenes værelser og pakke alt deres LEGO ned i poser og kasser. Lørdag mødtes vi med Familien Poulsen for at kompensere for den mislykkes miniferie. Brian og jeg kørte i Metro og købte en 2 kg. importeret oksemørbrad, friske grøntsager og svampe til en gourmet middag om aftenen. Om eftermiddagen tog drengene, Pia og familien Poulsen til Budapests Akvarium, hvor der var alt fra Hajer og andre spændende fisk. Jeg så mit snit til at bruge 4 timer på bakkerne med at træne paragliding i hård vind.  Tilbage hos Familien Poulsen tilberedte vi det fantastiske stykke kød sammen med kartofler, gulerødder og en vidunderlig svampe sauce, hvortil der var rødvin i rigelige mængder.

Det er nu søndag, vejret er blevet bedre, drengenes værelse er 90% færdig, hovedpinen er væk og drengene er færdige med lektier, så det bliver knap så hårdt at vågne op til en mandag morgen.

Szial Fam. Mortensen








No comments: