Sunday, March 23, 2014

Holigans og fede biler

Så er der dømt fodbold, her er Kasper og Emil inde og se Salzburg Redbull mod Barca


Hygge på terrassen i 21 grd. varme


Tøsefnider


Mandehørm


Det var ikke lige den bil Emil ønskede skule opkaldes efter ham, hellere en med nogle flere hestekræfter



Igen en uge med fantastisk vejr. Hele ugen var der höjt solskin og i gaar lördag, var der op til 21,5 grd. Desvärre er vejret saa vendt og i dag har vi igen regn og 6 grd.

Jeg var i Danmark nästen hele ugen, hvilket betöd at Pia var alene med drengene og de aktivititer de nu havde planlagt. Mandag skulle de mödes med nogle kammerater i EURO park, vores lokale indköbscenter og senere tog de hjem til Tim, en klassekammerat, der boede lige over gränsen i Tyskland. Det var den lette udfordring for om torsdagen skulle de til fodboldkamp. Det var Salzburg Redbull mod Barca og man forventede 30.000 tilskuer. Det eneste Pia skulle var at aflevere dem og hente dem, men med 10-20% flere folk i Salzburg end en  normalt torsdag, var det lettere sagt end gjort. Det gik dog fint og drengene havde noget at en fodboldsoplevelse. Kampen blev saa skandaleramt at medier uden for Östrig viste scener fra kampen. Barca tilskuere havde smidt alt fra romerlys, rögbomber og vandflasker og flere spiller var tät paa at blive ramt af flaskerne. Desvärre tabte Salzburg, men det har helt sikkert väret en enorm oplevelse for drengene, der nu ogsaa har set rigtige holigans i aktion.

Fredag kom Camilla igen hjem fra Linz, men som sädvanlig har hun kun väret hjemme i dagtimerne og sammen med venerne om aftenen. Det er dog stadigväk dejligt at se hende de timer hun er hos os.


Lördag havde vi besög af Familien Hansen, som er de eneste Dansker vi kender i Salzburg. Det blev en rigtig dejlig dansk frokost vi fik. Hans Jörgen havde taget sild med og vi havde köbt rostbeef og steg som paaläg og der var äg med rejer og kaviar (fra torsk). Det kan nok väre vi fik fremstillet nogle fantastiske smörrebröd, der dog fik et Ungarsk tvist. Jeg Havde en falske juleakvavit i kälderen som jeg lagde paa köl til silden, men da vi smagte paa den viste det sig at det var en flaske hjemmelavet palinka fra Ungarn, som jeg havde faaet fra en Ungarsk kollega. Jeg havde bare glemt at han havde faaet den tomme juleakvavit flaske til opfyldning. Heldigvis var det en god palinka og den var slet ikke saa daarlig til sild.

Søndag bragte drengene og jeg en gammel tradition til live. All 3 år vi boede i Salzburg, da vi først flyttede herned, besøgte vi den årlige biludstilling. Det var også her at mandehørm blev bragt til live. Mandehørm er ensbetydende med biludstilling eller bare fede biler og milkshake. Denne udstilling var ikke anderledes, først fede biler, så en tur i Mc drive.

Det er nu søndag eftermiddag, Camilla har lagt mørbraden i lage så vi kan spise tideligt, da hun har overtalt mig til at køre hende og Miriam til Linz.......hvad gør man ikke for sin datter når hun smiler, ligger hoved på skrå og siger jeg er den bedste far.

Servus Fam. Mortensen

No comments: