Sunday, June 7, 2009

Salzburg fra oven

På toppen af Eagel Nest (1834m), hvor Hitlers sommerhus ligger er der en fantastisk udsigt og tynd luft, begge dele trætter,

Pia i hendes nye lederhosen, lige min smag og det ser også ud til Camilla syntes de paser Pia


Så er der dømt landskamp, Danmark mod Sverig....... og vi vandt....gooo tur hjemmm


Det var ellers så let at stå på ski, hvorfor er rulleskøjter ikke også let ?


Det er ikke til at se det, men det er Camilla og jeg der sidder i stolen med hovedet nedad i alt for stor højde



Mandagen startede med højt solskin og derfor valgte vi at besøge det Tivoli, der besøgte Salzburg i Juni md. Det viste sig, at det ikke kun var Tivoli men også en slags Ølfestival, hvor næsten hele Salzburg's befolkning var til stede. Da Camilla ikke havde veninder med som hun plejer i Bjerringbro til Hestemarked, måtte far agere veninde i de forskellige forlystelser. Første forlystelse (og eneste for mig) var en 25m høj stang, hvor toppen var omdrejningspunkt for en arm på 24 m der drejede rundt med en stol, hvor der kunne sidde 8 personer. Når man ser den første gang tænker man det sikkert er lidt vildt....Når man sidder i stolen 49 m over jorden og er klar til et fald på 49 m....baglænds, så er det ikke længere vildt, så er det overekstremt og en gang for meget. Jeg overlevede, men holdt mig efterfølgende til at følges med Kasper og Emil i radiobilerne.
,
Fredag holdt Camilla's klasse afskedsfest med deres klasselære, Frau Sturm. Det foregik ude/oppe på landet i et lille gæstgiveri. Det var rigtigt hyggeligt, jeg sad sammen med 6 mødre og en mand der ankom i lederhosen. Men vi fik 2-3 weisbier også blev der snakket en del tysk. Den gruppe af piger Camilla havde haft ovre og sove morede sig med at kalde Pia for "mor". Dette skyltes, at det var det "navn" Camilla brugte når hun kaldte på Pia, men jeg tror ikke Pia syntes det gjorde noget, hun nærmest blev en del af den "unge" gruppe af piger og fulgtes med dem både på toilet og udenfor for at snakke om fyre eller hvad piger nu snakker om.
,
Kasper og Emil skulle passes af Onkel Dennis mens vi var til afslutning. De blev afleveret kl. 17:00 og da vi kom kl 22:30 for at hente dem, var de overhoved ikke klar til at komme med hjem. Onkel Dennis havde down loaded World of War Craft, et eventyrspil med fantastiske grafikker og alle 3 var dybt optaget af spillet da vi ankom. Men hjem skulle de og som vi forklarede, så var der en chance for at komme til at spille i morgen, da Onkel Dennis ville komme og besøgte os om lørdag, der jo var dagen, hvor Danmark og Sverig skulle spille landskamp i fodbold.
,
Lørdagen kom og det var næsten som juleaften for Kasper og Emil. De kunne ikke vente til Onkel Dennis kom kl. 15:00. Der var en grund til han kom så tidelig. Det første år for Camilla har ikke været let. Først skulle hun lære et nyt sprog, så styrtede hun på ski og måtte gennem to opperationer og et fald på skolens trappe. Derfor har det været begrænset hvad hun har lært i skolen. Da man i Østrig allerede skal vælge retning (Gymnasium/handelskole/teknisk skole) efter 8 klasse og nogle retninger kræver et bestemt karakterniveau så det ikke godt ud for Camilla. Camilla vil gerne gå handelsvejen, så matamatik er påkrævet. men da hun ikke lært meget det sidste år, har vi den sidste tid forsægt at finde en løsning på hvordan vi kan opgradere hende. Her kommer Onkel Dennis ind i billedet. Han er finansmand, han er god til matematik, også har han masse af fritid. Dennis har derfor været så venlig at stille sin tid og kundskaber tilrådighed som lære for Camilla. Vi skulle derfor bruge eftermiddagen til at gennemgå pensum og planlægge hvordan vi bedst kommer igennem alt det hun skulle lære. kl. 18:30 var planen klar en ½ time senere var vi færdig med at spise og kl. 19:00 sad vi ved fjernsynet med en Weiss Bier, klar til at se Danmark banke Sverige og bank fik de :-)
,
Søndag startede vi mod Kimmers fall, Europa's højeste vandfald. Vi havde smurt madpakker og pakket bilen og var netop kørt på motorvejen, da GPS'en meddelte at der var vejproblemer og den eneste anden vej var 2 timer længere, 3 timer i alt. Vi valgte hurtigt at skifte udflugts sted og satte derfor retning mod Eagel Nest. Eagel Nest er Hitlers sommerhus, som vi tidligere i Maj forsøgte at besøge, men på det tidspunkt var der lukket. denne gang var vi mere heldig og 1 time senere ankom vi til sommerhuset der lå i 1834m højde. Hvad vi ikke havde beregnet var, at der stadigvæk er sne i den højde og at vi havde klædt os på til solskin og varme, så det var 2 kolde timer vi tilbragte på bjerget. Selve sommerhuset er ikke imponeret, det er mere de historiske kendsgerninger der gør indtryk. Specielt det at man går og sidder der hvor Hitler har gået og holdt møder. Han har sikkert planlægt invasioner og andre historiske begivenheder fra anden verdenskrig samtidig med han har siddet og nydt den fantastiske udsigt.
,
Sidst på eftermiddagen var vi hjemme igen, hvor vi kunne nyde varmen og solen på terrassen og en enkelt tur i poolen,
,
Servus Fam. Mortensen











No comments: