Sunday, May 31, 2009

Kazakhstan

Onkel Dennis havde 3 venner fra Danmark på besøg, de kom om søndagen for at få en reperations bajer



Hasse var utrolig glad for trampolinen da han fandt ud af at naboens datter gik rundt i en meget lille bikini

Havde Alfi været en hun hund havde den været fyldt med lyserøde spænder, mennu er det en han hund, så den må nøjes med engang børstning

Lørdag var vi babysitter for Tanja og Hans Jørgens børn, her er Kasper og Christian i gang med at bygge en hule

Denne uge rejste jeg til Kazakhstan, hvor jeg skulle besøge 3 uraniumminer. I dag er vores selskab i Kazakhstan vores mest succesfulde selskab i vores region. Nu er det således at Uraniumminerne ligger 400-600 km ude på stepperne og ørkenen, langt fra civilisation og anden bebyggelse. Turen til minerne var ikke mindre en fantastiske. 200 km på den ringeste asfalt og resten på grusvej. Vi kørte 400 km. den første dag i det samme og stadigvæk uændret landskab, som de tidlige nomader i Kazakhstan rejste rundt i. Det var også her Djengis Khan tilkæmpede sig herredømmet over Kazakhstan og her han samlede sin hær og drog i krig med Rusland. Vi passerede silkevejen, hvor Marco Polo på sit æsel rejste gennem central Asien. Vi endte vores tur i Almaty, den tidligere hovedstad i Kazakhstan, hvis gader går fra 700 m over havet til 1500 m op af Himalaya, hvis bjergkæde starter i Kazakhstan. Selv besøgene i Uraniumminerne var utrolig spændende. Der er specielt at se hvordan der midt i ørkenen kan dukke et top moderne fabriksbygning op, blot fordi der 300 m under jorden er uransalte. Vi så også hele forarbejdningsprocessen og var inde i området, der var så radioaktivt, at vi efterfølgende måtte vaske sko, hænder, aflevere vores kitler og derefter igennem en geigertæller check for at se om vi var radioaktive.
,
Jeg kom først hjem lørdag morgen, men allerede fredag var der igen gang i huset. Camilla havde 3 piger, der skulle overnatte. Om aftenen skulle de til bal på Kasper og Emils skole. Det blev sent før de kom hjem, men de havde moret sig og alt var gået godt. Camilla havde danset så meget at hendes lårmuskler var blevet godt ømme, men det er kun god genoptræning af knæet.
,
Mens jeg havde været i Kazakhstan, var min nye Weber gas grill blevet leveret. Den stod i garagen og jeg havde kun været hjemme i få timer før jeg måtte samle grillen og en tur til Lagerhaus efter en 10 kg. gasflaske. Grillen blev varmet op og kølet ned, lige efter brugsvejlednings anvisning, også var den klar til bøfferne Pia havde købt. Jeg har nu i 10 år været inkarneret kulgrill entusiast, men den måde Weber har opbygget grillen med "Flavorizer" vinkeljern der varmes op og opfanger fedt der igen brændes af og giver den berømte røgsmag, tror jeg forskellen er marginalt. Jeg tror Gasgrillen er kommet for at blive "brugt endnu mere"
,
Lørdag var også dagen hvor vi var barnepige for Alexander og Christian, Tanja og Hans Jørgens børn på henholdsvis 9 og 3 år. Det var første gang de skulle passes ude, så Tanja og Hans Jørgen var meget bekymret men Kasper og Emil underholdt Alexander og Christian med alt fra hulebygning, lego og PC spil.
,
Søndag kom Onkel Dennis og tre af hans kammerater, der var på besøg hos ham her i Pinsen. De så lidt kvæstet ud selv om de først kom kl. 16:00, men det havde sin årsag. De kunne berette, at selv Salzburg havde et aktivt natteliv. Hvor de havde været kunne de ikke huske, men efter sigende skulle de have moret sig. Helt færdig med at more sig var de vist ikke for efter en ½ liter weiss bier blev de lidt mere lystige og da naboens datter kom på terrassen i bikini blev der trængsel på trampolinen.
,
At vi er 3 mænd i huset kan til tider være en udfordring for Pia, så hun indførte en konkurrence i denne uge. Hun havde fundet den blå neglelak frem og malet en plet nede i toilettet. Vi mænd skulle så prøve om vi kunne tisse den væk og på den måde ikke tisse steder, hvor vi ikke måtte tisse. Her for 3 timer siden kom Emil triumferende ind i stuen og meddelte at han havde vundet konkurrencen. Ganske rigtigt, da vi alle 5 stod på toilettet og kiggede ned i kummen var Pia's blå neglelaksplet væk. Hvad præmien var, vidste Pia ikke, jeg tror det kom som en overraskelse at pletten kunne gå af.
,
Servus Fam. Mortensen

No comments: