Sunday, November 22, 2009

Ugen med Knight & Day hvor stjerne kom og blev født

Sådan ser en solnedgang ud når solen går ned over Untersbjerg og man selv befinder sig på Gaisberg


Sådan ser Gaisberg ud når man står i 19 grd. varme på Göllstrasse og nyder udsigten fra vores baghave
To Ninja'er i sværdkamp.....eller var det nu to star wars krigere

Kasper, Emil, Oliver og Anita nyder det gode vejr på trampolinen

Så gøres der klar til skisæsonen. Skiene er nu slebet skarpe og har fået en gang voks

Sådan ser det ud når skiene testes første gang fra toppen af Gletcheren, Kitzsteinhorn. Flottere vejr og udsigt får man ikke.
Man siger, at en stjerne fødes, men i denne uge blev to stjerner født og to eksisterende kom til Salzburg.
Det første vi opdaged var, at der holdt politi ved vores motorvejsafkørsel til Anif. Det har der såmænd gjort mange gange, men denne gang var de bevæbnet med automatgevær og de så rå og biske ud. Dernæst blev der snakket vældigt meget i kantinen om noget, der foregik i Salzburg i denne uge. Snakken gik på Østrisk tysk med dialekt og utroligt hurtigt så jeg kunne kun forstå, at nogen var kommet til byen. For at finde ud af hvad der foregik måtte jeg ty til vores uofficielle men altvidende kilde, vores sekretær Christa. Hun kunne fortælle, at onsdag var Camaron Diaz kommet til Salzburg og torsdag kl. 12:00 kom Tom Cruze. De skulle begge filme den nye film "Knight and Day", hvor 17 min. af filmen foregår i Salzburg. Salzburg by skulle have betalt 200.000 Euro for at få 20 min. hvor salzburg var rammen for scenen, men det var åbentbart ikke nok så vi fik kun 17. min. Vi forsøgte at få et glimt af stjerne ved at køre igennem byen søndag, men uden held. Den eneste måde vi kan få dem at se, er nok kun ved at se filmen.
,
To stjerner var kommet til byen, men denne uge fostrede også to nye stjerner. Kasper og Emil skal begge med i skolens julsspil. Der gik dog en tid før vi fandt ud af hvad deres roller var. Vi sad ved aftensbordet og de fortalte at de skulle med i julespillet. Ret hurtigt fandt vi ud af at Kasper skulle spille selve Julemanden. Han havde endda øvet sig på at snakke med en dyb stemme. Da vi spurgte Emil hvad han skulle spille undgik han vores spørgsmål op til flere gange og det var tydeligt, at han ikke havde lyst til at fortælle hvem eller hvad han skulle spille. Til sidst fik vi presset ham til at fortælle han skulle være Julemandens rensdyr og han skulle endda have gevir i panden. Han var tydeligvis ikke glad for opgaven, men vi kunne kun forsikre ham, at rollen som Rudolf måtte være endnu mere vigtig end Julemandens rolle. Jeg ved ikke om vi fik ham overbevist, men vi glæder os i hvert fald til at se forestillingen.
,
Lørdag eftermiddag kørte vi en tur op på Gaisberg som vi kan se fra vores baghave. Kasper og Jeg blev læsset af mitvejs oppe, hvor der er en rute, der tager ca. 30 min. at gå. Pia, Emil og Alfi kørte til toppen. 30 min. senere ankom vi pustende og lidt trætte og fandt dem i snak med et ægtepar, der også havde deres 4 md. golden retriver med. De kunne heldigvis snakke engelsk så vi fik den helt store forklaring om bjergene her omkring og hvordan man skal passe på laviner i vintertiden. Man skulle næsten tro, at de følte sig forpligtet til at fortælle os "turister" om deres fantastiske land.
,
Søndag var jeg blevet inviteret med til Kitzsteinhorn Gletcheren af Adam Blaski en Polsk kollega. Gletcheren ligger 90 km. fra Salzburg i 3000m højde, så selv om der var 16 grd. i Salzburg kunne vi stå på ski i det mest fantastiske vejr på toppen. Når man står der på toppen med sne ned til 2000m højde og i dalen er der stadigvæk grønt og man kigger hen over de næste 20 bjergtoppe så føler man sig både lille men også priviligere, at man får lov til at opleve en så fantastisk udsigt. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal til Kitzsteinhorn, men næste gang skal hele familien med.
,
Mens jeg var ude på ski havde Kasper og Emil besøg af Oliver, en klassekammerat og hans storesøster Anita. Mens de legede fik Deres mor, Inger og Pia en koppe kaffe og en god gang snak. Men det blev til mere end snak for de fik aftalt, at vi sammen med Deres familie skulle tage på ski samme til et nærtliggende sted, hvor der ingen "turister" kom og som var perekt til børn og nybegynder. Det må være det med børn og nybegynder der fik Pia til at acceptere. Men de stoppede kke med fælles ski, for fra næste uge skal Pia med til gymnastik for middelalderende kvinder, der foregår på Kasper og Emils skole.....spændende :-)
,
To stjerner kom til byen, to blev født, Pia besluttede sig for at stå på ski og gå til gymnastik og jeg startede skisæsonen, så tæt på stjerne jeg kunne komme og vejret har hele ugen været fantastisk.......bedre uge kunne man ikke ønske sig.
,
Servus Fam. Mortensen














No comments: