Sunday, November 29, 2009

Weber, Krampus og Vild med dans

Før man skal på ski skal der indtages energi og stemningen skal også være rigtigt, det havde Kasper styr på







Der blev leget med sne på parkeringspladsen ved Dachstein Gletcheren



Sådan ser bjergstationen ud, med gondolen der føre en op over bjergtoppen i 3100m højde

Lørdagens gæster var tvangsindlagt til at se på Pia's nyeste kreationer..... specielt den med de to pingviner.

Ugens Weber ret: Kylling Quesadillas med Gargomolo, begge krydret med chili og hvidløg...mums

Sådan ser Kasper og Emils "Hort". Hort er den tyske fritidsordning


Børn og voksne i "Horten"

Kasper og Emil nyder virkeligt at gå i Horten, der er også en masse spændende lege muligheder , også er personalet fantastisk rare.


Ugens anden Weber ret: Græske kødboller med tzatziki og tomatsalat med oliven.....mums og mere mums
Nogle af ugens højdepumkter er altid når vi starter i køkkenet med tilberedelse af Weber grill mad. En gang grill mad, gerne efter en af Glæsels opskrifter i hans 3 Weber madlavningsbøger. Mange gange er det i week enden vi står på terrassen ved vores Gas Weber grill og selv Camilla, der mange gange er i byen i week enden, er begyndt at brokke sig over, at hun ikke er hjemme når vi griller. Da vores Grill dage fylder så meget i vores hverdag, har vi besluttet, at vi i hver blog vil præsentere ugens nye Weber ret. På den måde vil vi også prøve at komme igennem de 3 Glæsel Weber madlavningsbøger vi har på hylden.
,
Ugens første ret: Kylling Quesadillas med Gargomolo, er en af vores favoritter og kan findes i bogen Glæsels Grillerier. Et godt råd er at man skal lave rigeligt gargomolo, da man sagtens kan bruge ½-1 cm. oven på Quesadillas'en. Et andet tip er at man skal være utrolig påpasselig med tortillases da den let brænder på. Sidste tips er, at man gerne må bruge rigeligt med chili og hvidløg, da cheddar osten har en meget basisk virkning. Kan man godt lide chili så bruger man bare rigeligt.
,
Ugens anden ret: Græske kødboller med tzatziki og tomatsalat med oliven. En fantastisk ret, der passer sig bedst til sommer, terrasse og hvidvin......men den smager nu også godt om vinteren. tipset til denne ret er at man ikke skal overgrille bollerne, hellere lidt mindre og derefter lade dem eftervarme i staniol. Er man til hvidløg så er det retten !!!!!
,
Torsdag blev en ny vild med dans stjerne født. Camille startede på standard dans i Hallein sammen med nogle venner. Der var blevet købt nye sko og fuld af forventning tog hun til første træning. Det havde både været en spændende aften, men også hård. Som det meste Østriske undervisning, så er lærerne skrappe og selv små detaljer, som at holde albuen højt og i den rigtige vinkel blev gentagende gange rettet. Trods rettelser og hård træning er kontingentet for 10 gange betalt og hun ser også frem til næste træning.
,
Pia brugte også torsdagen på at gå til Gymnastik...dog kun som tilskuer. En af Pia's Østriske veninder, Inger, går til gymnastik og hun ville gerne have Pia med. Desværre var gymnastikken for hård og det vil ikke være forsvarlig med Pia's piskesmæld at deltage. Derimod var kurset efter gymnastiktimen mere interessant. Her laver de også øvelser, men mere blide også bruger en af de store bolde der ligner hoppe bolde når de træner. Starter hun på dette hold, lover jeg at bringe billeder fra træningen.
,
Fredag og lørdag aften så vi ikke Camilla, da der i de forskellige byer rundt omkring Salzburg blev afholdt Krampus aften. Læsere fra sidste år, vil huske, at det er den onde Juleånd der hjemsøger slemme børn. Dog er det ikke hele traditionen der overholdes, da de udklædte drenge der er Krampus'er, mest går efter 16-18 års piger, som de jagter med høje lyde og læderpiske. Fredag var Camilla så uheldig at hun havde taget tramme leggins på, så piskeslagene kunne rigtigt mærkes gennem stoffet. Lørdag tog hun afsted iført jeans.
,
Søndag pakkede familien skiene og kørte mod Dachstein Gletcheren. Vi ankom i ca. 2000m højde til bjergstationen, der skulle føre os de sidste 1100 meter på til den anden side af bjerget. Kasper og Emil glæde sig så de blev virkelig skuffet da billetdamen kunne fortælle, at de måtte aflyse gondolen, da der var blæst op på den anden side af bjergtoppen og en tåge var på vej ind over pisterne. Heldigvis var der sne ved bjergstationen så vi tilbragte en time med leg og sneboldekampe.
,
Weber, Krampus og Vild med dans....der sluttede sidste uge og nu er Forbrydelsen også sluttet. To ugentlige TV højdepunkter er slut for denne gang....hvad skal vi dog lave fredag og søndag. Det kan være Pia og jeg også skulle starte med dans....eller også går vi bare tideligt i seng :-)
,
Servus Fam. Mortensen
























No comments: